Campanyes pel NO

borinotus | 1- Politics | diumenge, 14 de maig de 2006 | 00:10h

Sembla que el meu blog, per obra i gràcia de la nostra classe política, està esdevenint monotemàtic.

Bé, com que tot l’establishment institucional es gastarà un munt dels nostres calés en campanyes a favor del SI a la presa de p…perdó, vull dir del projecte d’estatut, calen tots els esforços posibles per estendre el NO

En aquest sentit, vull posar-hi el meu granet de sorra i tinc un parell d’idees per a iniciatives de cara al referendum:

1-Per pura dignitat
Es tractaria d’agafar els arxius de video en que es veu en Zapatero dient
allò de “Aceptaremos el Estatuto que salga bla bla bla” i que enllaça
amb les declaracions de ZP a Cuatro que ell no va fer mai
aquella promesa, i aquell del Guerra dient allò de “nos hemos cepillado el
estatuto”. (Els podeu trobar per exemple a www.tudecideixes.info )
Amb aquests arxius de video es podrien començar unes cadenes d’e-mails,
(un “passa-ho” com si diguessim) de cara a que arribés al màxim de gent posible. Es podria afegir un text semblant a això:

Abans de votar, mireu aquests videos que envio adjunts.

Permetrem que ens tornin a prendre el pèl?

Jo votaré NO, i tu?

Tu decideixes!!!!!!!!!!!!

O alguna cosa així

2-Una senyera al balcó

Aquesta a banda de per e-mail seria una campanya que es pot fer a través
de cartells, missatges de mòbil, etc etc.
Consistiria a que el dia 18/6 tothom que estiguès en contra d’aquesta
proposta d’Estatut posés una senyera al balcó (Tant se val estelada o no,
que el fet de penjar la nostra bandera vulgui dir SI a Catalunya No a l’Estatut). Crec que si es matxaca molt pot ser interessant per a convèncer indecissos de darrera hora.

Aquesta darrera campanya ja ha estat penjada a www.tudecideixes.info i a www.olladegrills.cat i estic esperant resposta de la Plataforma pel Dret a Decidir i No en el Nostre Nom del mail que els vaig enviar ahir demanant-los que s’hi adherisin si ho troben interesant.

Comentaris: 9
 • Estic d’acord amb el que dieu …
  empordaaccio | diumenge, 14 de maig de 2006 | 22:02h

  1 – La bandera posar-la des d’ara mateix, millor l’estelada per que no ens puguin prendre el missatge en favor dels estatuts, hem de tenir clar que d’estatuts ja no en volem els independentistes. (Qui no tingui estelada pot posar una senyera o comprar una estelada).

  2 – Sobre la bandera una fotocopia A3 que digui per exemple: “Prou d’Espanya” “No a Espanya” o “Trecar amb Espanya” o un altre missatge clar i contundent!

  3 – El mateix rètol però fotocopiat tamany A4 i enganxat al vidre de darrera del cotxe, com es va fer amb la campanya contra la invasió a l’Irak

  4 – A partir de quan comenci la campanya del referendum de l’estatut podem afegir-hi una altra fotocopia que digui “VOTA NO”

  Jo estic d’acord amb el que heu exposat, i potser es podria fer així com jo ho he concretat.

  Però hi ha dues coses que les hem de tenir ben presents:

  1a –  La primera és que si no deixem ben clar que el “No” és contra l’estatut de la vergonya i contra qui l’imposa  i que nosaltres no volem més estatuts sinó la independència, els Partits Polítics catalans de l’arc parlamentari actual i el mateix estat és faran seva la nostra campanya i fent anar l’aigua cap el seu molí ens donaran pel sac com sempre!

  2a – La segona és que hem de ser fidels a la idea principal dels que van promoure el vot “Nul”: Que el NO -abans nul- ha de ser un vot per a la independència de Catalunya, un vot per a l’autodeterminació. Així, si conectem amb aquest esperit podrem assolir la unitat tan desitjada pels independentistes en aquesta campaya oportuna del referèndum, per tal de fer el primer assaig de plebiscit “PER TRENCAR D’UNA PUNYETERA VEGADA AMB ESPANYA!” digueu trencar, separar-nos, deixar amarres o el que cregueu oportú, però tots sabem el que significa. I Espanya, l’ONU i els EEUU també ho saben!

  Nota final: Avui he parlat amb un amic meu que havia estat a ERC però ara està retirat i que coneix a fons com es belluguen els partits, i m’ha dit que els partits polítics catalans actuals, avui mateix i tots aquests dies sols estan pendents de fer servir el referèdum pel seu profit electoral i per refermar-se en les seves estratègies però que no ho fan pel bé de Catalunya ni per tal que l’estatut pugui ser el millor.

  Res més, fins aviat!

  JP (Sant Feliu de Guíxols)

   

   

 • Com se soluciona el vot independentista que ara s’està anunciant
  SALVADOR| Adreça electrònica | diumenge, 14 de maig de 2006 | 12:06h

  Com se soluciona el vot independentista que ara s’està anunciant?

  Jo estic amb tú de fer totes aquestes estrategies pel no, que per a mi es una manera de dir Independencia dels Països Catalans, però avuí he vist en portada la manera de votar per la Independencia  presentant el vot el dia del referendum  amb l’escrit vote per l’Independencia de Catalalunya. Considerant-se el vot com a nul i per tant quasi tots el vots nuls demostraria la voluntat del poble per la independencia.

  Però aquesta manera de començament descoordinat entre el no de la gent solidaris amb ERC i els nuls per l’independentisme, fará una escisió dels nacionalistes d’esquerres independentistes .

  Se deuria de trobar una formula a més de la que dius per fer tots pinya .Dialogar  arribar a decidir-se pel no o per L’Independencia. Com sempre un camí plé de dificultats.

   

  • Nul o No
   borinotus | diumenge, 14 de maig de 2006 | 15:00h
   Jo en principi era més aviat partidari del Nul (ho pots  veure en alguns comentaris anteriors meus) però per sobre de tot hem de reclamar unitat.
 • Et confirmo que els vídeos ja estan circulant
  Doghouse Reilly | diumenge, 14 de maig de 2006 | 02:50h

     A mi ja me n’han anat arribant (i els he reenviat als meus contactes, és clar 😉

  La teva segona idea també em sembla molt bona però m’ha passat pel cap un dubte: és millor que aquesta “plantada” de senyeres es faci el dia 18 o que es promogui que les pengem des d’ara mateix (o almenys des del primer dia de campanya) per a que es vagi creant ambient? És previsible que el nombre de senyeres anés augmentant conforme passessin els dies i això crearia un bon efecte i potser contribuiria a estendre el nostre sentiment que votar ‘no’ és el millor per Catalunya. No ho sé, aquí deixo la idea.

   

  • compte
   Anònim | diumenge, 14 de maig de 2006 | 10:05h
   Millor el dia 18, o els últims dies. Si comença ara, podria ser que els partidaris del sí volguessin dil·luir-la anunciant que tothom ha de penjar senyeres per recolzar l’estatut. O bé, si comença ara, haurien de ser estel·lades per força.
 • Doughouse reilly
  borinotus | diumenge, 14 de maig de 2006 | 14:53h

  Aquest company ja t’ha contestat per mi! 🙂

  Estaria bé donar a conèixer la campanya des de ja mateix per a deixar-ne clar el significat.

  • Pel que fa als videos
   borinotus | diumenge, 14 de maig de 2006 | 15:03h
   M’alegro de saber que ja estan circulant. Com més cadenes comencem a més gent arribarem en més poc temps.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s