La frivolitat ens farà lliures

borinotus | 1- Politics | divendres, 24 de març de 2006 | 15:15h

No m’havia imaginat mai que escriurà al meu bloc sobre els consursos de bellesa, i menys encara que aquests fossin una escletxa per on colar un gol a l’establishment nacional-identitari espanyol.

Doncs resulta que les empreses i organitzacions que munten els concursos de Miss i Mister permetran que Catalunya hi pugui participar per lliure.

Jo ja havia sentit a l’inefable Anson dir que mentre ell formés part del jurat, cap catalana seria coronada com a Miss Espanya.  Així va ser. Fins i tot recordo que en una ocasió va haver-hi certa polèmica perque es va coronar una senyoreta en detriment d’una Miss provincial catalana (Lleida potser?) malgrat les evidents virtuts d’aquesta darrera.

Però la gota que ha fet vessar el got va ser que el darrer any, la Miss i la Primera dama espanyoles que eren totes dues catalanes (O sigui, Anson deixa el tema i les nostres noies hi arrassen) van haver de representar Espanya als consursos internacionals, per la qual cosa hagueren d’aprendre a ballar sevillanes i mostrar el topics més típics de l’Espanya cañí ole que sí. En cap moment van poder mostrar ni un bocí de la seva terra de procedència.

Això va fer que els organitzadors catalans del certamen optessin per a demanar la independència. Es veu que no és el primer cas en que una entitat no-estatal ho demana i se li atorga, o sigui jugaven una mica sobre segur (o no, que això no se sap mai i si no, recordeu Fresno).

Ara bé, i aqui ve el millor, no poden fer servir els títols de Miss i Mister Catalunya donat que estan registrats per la organització espanyola. Així que, amb dos collons, han decidit crear els títols de Miss i Mister Nació Catalana. Amb la qual cosa, queda més subversiu encara. (Allò que l’Estatut no ens dona, ho tindrem a les passarel·les)

A partir d’ara ( i ara vol dir ara, que el tema es posa en marxa ja el mes que ve) els nois i noies nostrats més macos podran passejar el nom de Nació Catalana pel món i pot arribar el cas que competeixin amb una Miss Espanya (que a més pot donar-se el cas que hagi estat Miss Catalunya també!). Segons els organitzadors, faran que promoguin arreu la identitat del nostre país.

Que dura és la vida de l’independentista! Haig de mostrar entusiasme i interès per coses com ara això dels concursos de bellesa o les seleccions nacionals. Temes que, si visquessin en un país normal (=independent) no m’interessarien gens ni mica.

En fi, tot sigui per la causa i per crear-nos una imatge pròpia a l’exterior, que vol dir que a l’estranger en tinguin una sèrie de típics tòpics identificatius.

Ara que hi penso, a més de publictitat exterior  potser també serveix per a que més gent s’hi apuji al carro identitari català. Ja ho diu la dita: Tiren més dues tetes que dues carretes.

Comentaris: 4
 • Una dita més nostrada.
  Oriol de Mollerussa | dimecres, 12 d’abril de 2006 | 19:50h
  M’ha agradat molt l’escrit, i volia fer una petita contribució. Quan dius allò de les dues tetes i les carretes, penso que és una traducció literal d’una dita castellana. La meva padrina sempre en diu una altra amb el mateix significat però totalment nostrada: Tira més un pél de cony que una rècua de mules guites.
  • Molt bona
   borinotus | dijous, 13 d’abril de 2006 | 09:42h

   Ja m’imaginava que la frase aquesta era castellana. Abans d’escriure-la vaig buscar per la xarxa algun reculls de frases típiques catalanes marranes (s’hi troba de tot realment a internet) i hi era, ho sigui que vaig pensar que devia ser correcta o si més no acceptada.

   De tota manera m’apunto la de la teva padrina. Mercès per la informació.

 • Les parides també compten
  Anònim | dilluns, 10 d’abril de 2006 | 18:22h

  No he seguit mai aìxò de les “miss”, me la bufa totalment.

  Però, agradi o no, té molta tirada.  Així que, ideal !

Xe tio, collonut ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
josep de València | divendres, 24 de març de 2006 | 21:17h

Guaita amic:

En les societats “normals” si n’hi ha estes coses (les bajanades) també formen part de l’entrellat ideològic. Mira si no, totes les imbecilitats que aboquen el que jo anomene els BRUNETINS , és a dir els diariets de franc que donen per tot arreu, que amollen una visió identitària españolísima. I això cala que t’hi cagues. I els llegeix aquells que no s’han comprat un puto diari -com cal- en sa vida. Xe tio, Nació catalana i avant.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s