Sèries de TV

borinotus | 2- Socials | diumenge, 18 de març de 2007 | 23:52h

Sovint sentim a dir que la televisió transmet tot un seguit de valors, comportaments, idees, modes, etc. que ens fan (o intenten fer) que tots siguem cada cop més homogenis.

No negaré que alguna cosa d’això hi ha. Però també hem de reconèixer que alhora la televisió, com tot, també és un reflex del món. I les sèries són un bon exemple d’això, sobretot les adreçades preferentment a un públic jove.

Si hi ha una sèrie que la gent de la meva generació recordarà com a part de la seva adolescència és “The Young Ones” coneguda a travès de TV3 com “Els Joves”. Vet aquí un exemple per a la jovenalla que no la conegui. (Espero que aquest video que penjo em duri. No se que passa que molts dels que he penjat fins ara des del Youtube ja no són “longer available”)

Es tractava de les aventures de quatre estudiants (?) que compartien casa: Neil el hippy, Vyvyan el punk,  Rick el compromés i Mike el nen de papà.

Són un clar reflex de la joventut dels ’80 (Per a ser justos caldria dir que els personatges eren una mica més bèsties que nosaltres). La música, l’humor, els temes dels que parlaven,….

Anys a venir la joventut dels ’90 s’identificaria amb sèries com “Plats Bruts” (Mentre que a Espanya per exemple la moda era “Al salir de clase” i coses així).

I ara? Amb quina mena de sèries s’identifiquen els pàmfils del nou mil·leni? “Porca misèria” no em val, que el seu públic objectiu són els trentanyers, i “Berlin, Berlin” potser és per a massa joves.

Quines sèries veuen els nostres adolescents d’avui? Ja se que l’oferta televisiva te un ventall més ample i no tothom veu el mateix. Però sempre hi ha alguna que al cap dels anys tothom recordi com a reflex de la seva època.

No m’estranyaria que no fos cap de les que s’emeten per TV3 i que se sentissin més identificats amb collonades com “Los hombres de Paco” “Aqui no hay quien viva” o amb algun “reality” infame.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s