Poker a la catalana- Botifarra amb calçots.

borinotus | 1- Politics | dimarts, 27 de març de 2007 | 15:17h
He vist que hi ha un nou joc de cartes que no se ben bé com anomenar-lo.

A casa nostra està ben arrelat el joc de la botifarra. Sé que es juga per parelles però em sembla que no pots enviar senyals al teu soci per a coordinar la jugada com passa en altres jocs.

En aquesta mena de variant que esmento sí que es pot, i a més també anar de tafur com al poker.

(A la foto, un ful, paraula polisèmica per cert)

He vist el cas d’un jugador que no li agradava la seva parella de joc. No és d’estranyar, era un soci mentider, trampós i que jugava només per al propi benefici. Fins i tot en la darrera partida que es va jugar el va arribar a fer fora de la taula i va acabar la partida en solitari. Al final no està clar qui va guanyar però sí qui va perdre: tota la gent que hi va apostar tan a ell com als altres.

En la partida següent, que s’està jugant ara, d’una manera sorprenent el nostre jugador va optar per jugar amb la mateixa parella, malgrat certes protestes de gent que va tornar a apostar per ells i el decencís d’algun altre jugador que va pensar que junts si que podrien fer un bon joc.

Com que cabra avessada a saltar fa de mal devessar al cap d’un temps la seva parella li ha tornat a fer la guitza. És per això que el nostre protagonista va fer gestos de complicitat a l’altre jugador (Aquest juga amb una parella però és com si jugués sol, ja que el soci que te sembla que sospiri per anar a jugar a un altra partida que es fa més lluny. També el volen emparellar sovint amb un altre jugador que va per lliure però és un paio antipàtic i fa molta pudor. Ja hi van fer parella algun cop i no en guarda cap bon record).

Els gestos de complicitat que li feia eren encaminats a fer canvi de parella de joc, però com que els gestos els va fer mentre menjava calçots no semblava més que un gest festiu. Tot i així, abans que l’altre digués que sí o que no, el primer se’n va desdir.

Anava de farol? L’altre inistirà i li dirà que està considerant l’oferta?. Són preguntes que es fan els apostadors que cada cop veuen més clar que aquests jugadors no tenen estratègia a llarg termini, ni junts ni separats.

Mentrestant, la seva parella cada cop te menys suport donat que juga només per a ell i no reparteix el que guanya entre els espectadors (una norma del joc obliga a que els guanys vagin en benefici dels espectadors hagin apostat o no i sigui quin sigui el jugador per qui hagin apostat) sinó que li envia tot al seu germà gran que juga contra aquell brut i pudent que deia, en una altra partida.

En aquesta altra partida es criden molt i hi ha qui diu que algun cop arribaran a les mans (ja ha passat algun cop). No ho crec, però.

Però per molt que es cridin i s’insultin, hi ha una cosa que els uneix, un altre joc que els encanta que és jugar al “teto” amb els apostadors i espectadors de la primera partida que comentava.

A banda de quedar-se els diners que es guanyen a l’altra partida (Els seus germans petits juguen allà amb cartes marcades i canvien el reglament segons la seva conveniència. Sorprenentent, tot i saber-ho els altres jugadors s’ho avenen)  també fan altres coses com per exemple no deixar que la seva partida es vegi en altres llocs. S’ho passen la mar de bé!.

Mentrestant a la primera partida que esmentava, s’han acabat els comodins. I els apostadors cada cop són més espectadors i prou. I cada cop hi ha més que tenen previst fer-los botifarra a la propera partida que organitzin.

Comentaris: 4
 • Un joc enrevessat!
  carme.laura | dimarts, 27 de març de 2007 | 16:04h
  I al final de la partida tots hi hem perdut. Però , volguent-ho o no, tornarem a jugar. Som catalans, gent curiosa!. Cordialment amiga. Carme-Laura.
  • Molt enrevessat
   borinotus | dijous, 29 de març de 2007 | 14:26h

   Després d’escriure, he tornat a llegir el que he escric i no m’acareixo ni jo…

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s