AVE-racions

borinotus | 1- Politics | dimecres, 24 d’octubre de 2007 | 15:27h

Fa temps que, si tinc alternativa, no viatjo amb la Renfe. Actualment vaig a la feina amb Metro. Trigo uns 10-15 minuts més però si més no vaig més tranquil.

Bé, això de moment. Per que ja hem vist que no contents com carregar-se el seu propi servei ja han començat a inutilitzar els altres i ja hi han vies dels FGC (un transport gairebé modèlic, deu ser perquè fa temps que està traspassat a Catalunya) que no funcionen.

 

Tothom lloa l’actitud dels usuaris però ja veurem fins quan aguanten (No m’hi incloc perquè el meu got fa temps que vessa). Quosque tandem abutiere patienta nostra Renfe?

 

Una cosa són problemes puntuals. Una altra cosa és una gestió ineficient. Però quan ja passa de mida i es converteix en presa de pèl el Delenda est Renfe (o Aena, o el que sigui) esdevé un unànime Delenda est Espanya.

 

 

 

 

 

Realment no és estrany que la Renfe sigui una fàbrica d’independentistes. Si una de les tasques més dures de l’independentisme era créixer a les ciutats del Baix Llobregat vés per on com els han facilitat la feina.

Fa temps que em vaig demanar com s’ho havien fet a, Madrid o Sevilla o altres llocs per a fer aquesta mena d’obres i no crear tants problemes. Algú ha dit (no en tinc proves però ho he sentit dir ) que el desgavell aquest és un boicot català premeditat per a accelerar el traspàs de les competències a la Generalitat.

Entre les idees genials que s’han sentit aquests dies per a pal·liar els perjudicis i molèsties que la situació ha ocasionat tenim:

Megafonia Centralitzada

Un sistema que permetria saber a l’usuari que hi ha problemes. Ens ho venien com la gran meravella quan és quelcom bàsic en qualsevol servei prestat. Com si a la gent li importés gaire si la megafonia es centralitzada, mono o estereo. I a més, quan no hi havia problemes tampoc acostumaven a informar gaire bé.

Servei de SMS d’avisos d’avaries i retards

Ho sigui hem de pagar per a que ens avisin que els trens no van. Després diuen que som els catalans els que fem negoci de tot.

Devolució Xpress

Si el tren trigava més de 15 minuts et donaven un bitllet nou. No va tenir gaire èxit donat que de fer cues la gent te els nassos plens. Donades les circumstàncies actuals no crec que encara funcioni

-Gratuïtat de bitllets

Això ho van posar en marxa aquesta setmana amb les línies tallades que enllacen el Baix Llobregat amb Barcelona. Una ximpleria sorgida d’algun cap pensant que no ha trepitjat una estació en sa vida. La majoria d’usuaris fan servir abonament mensuals (amb la qual cosa ja tenen els bitllets pagats) o en arribar a la seva destinació han de fer servir algun altre transport (metro, bus,…) pel qual han de pagar. (Aclareixo per a la gent de fora que els transports metropolitans funcionen amb un bitllet únic integrat)

I tot això per a què? Per a que vingui l’AVE, un tren que ens enllaçarà amb Madrid i no amb Europa (donada la poca diligència en fer la línia al sud dels Pirineus, els francesos no deuen tenir cap pressa en fer la part de la banda nord. De fet, ells no hi deuen tenir gaire interès en si ens comuniquem amb Europa o no). I a nosaltres, ens interessa l’AVE realment? Ens interessa més l’Euromed i ha se l’han carregat també…

I mentrestant on és el nostre Govern? Perquè no planta cara? Ara a més amb l’obligada paralització dels FGC li han creat problemes que afecten directament a la seva gestió i no han fet ni una tímida protesta.  De fet, ara diuen que de traspàs de Rodalies ni parlar-ne! Si us plau, si hem d’esperar a que els espanyols ho arreglin anem llestos. El que han de fer és exigir el traspàs immediat i els calés que calen per a que funcioni correctament. Esquerra! Que feu encara al Govern? Foteu-hi canya que si nous enfonsareu en el mateix esvoranc que els sociates.

I ara de debò. Quin català amb un nivell cultural mig (o fins i tot menys ), que no sigui funcionari i que no sigui espanyolista convençut és capaç de votar a hores d’ara el PSC?

Ja sabem que històricament anem endarrerits respecte a Europa, però és que ja estem començant a anar més endarrerits que Àfrica (vegeu noticia)

Apunts meus relacionats:

 

La feina mal feta no te futur…i nosaltres pringarem.

Decadència (i III):Que toquis fons no implica que tornis a anar cap amunt…

Decadència (II): Aquest país és una ruïna (i la Sagrada Família potser ho serà)

Decadència (I): A les fosques i lluny d’osques

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s