Benet. Un altre que se’n va

borinotus | 1- Politics | dimarts, 25 de març de 2008 | 17:08h

Déu n’hi do quina temporada! En pocs mesos de diferència ens deixen Benet, Candel, Xirinacs, Cassià Just, Palau i Fabre, Fontserè,….Cito de memòria i se que me’n deixo alguns.

Sempre que sento “Benet” em va al cap la tríada “Benet/Candel/Cirici” els senadors que es van presentar per Barcelona a les eleccions del 77 sota el nom d’Entesa dels Catalans. Després, recordo el seu perfil en els cartells dels PSUC a les eleccions al Parlament (i que sempre m’ha semblat que el presentaven una mica més gras del que era)…

Gran historiador, gran intel·lectual,…cada cop estem més orfes de referents.

Ja n’hi ha qui podrà glossar millor que jo la seva vida i obra. Només voldria constatar que tots aquells homes i dones que van viure la guerra, postguerra, exili,…eren gent d’una gran altura intel·lectual. Independentment de si combragèvem amb les seves idees tots eren persones que mereixien el respecte de tothom. Ells (els que han viscut fins ara, els que encara tenim entre nosaltres i els que ens van deixar fa temps ) van deixar-nos un llegat del qual encara estem vivint.

On és el relleu? Estem a l’alçada? I malgrat tot tenim, a nivell material, molts més avantatges dels que ells haurien pogut somiar. El seu llegat ja hauria d’estar fins i tot superat.  Ens falla l’esperit i la voluntat, amics meus.

Font de la imatge: Vilaweb

 

Comentaris: 4
  • Cal confiar…
    carme.laura | dimarts, 25 de març de 2008 | 22:59h
    en Benet tenia confiança en les noves generacions. Cal, però, que passi quelcom que desperti la gent adormida o que hi hagi nous líders per al temps nou … Bona nit!
Savis
Victoria | dimarts, 25 de març de 2008 | 18:16h
Potser volia, abans de morir, que entenguéssim que és allò essencial per al nostre país. Qui ha de prendre nota que la prengui. Per mi està clar.
Aprenents
borinotus | dimarts, 25 de març de 2008 | 18:53h
Crec que estem desorientats. Tots, si fa no fa, ho tenim clar però no sabem què fer..i menys encara com fer-ho.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s