Lo riu és vida i jo tinc la mosca al nas.

borinotus | 2- Socials | dimecres, 16 d’abril de 2008 | 15:12h
La raó principal per la qual em vaig oposar al projecte de transvasament de l’Ebre que estava planejat fa uns sis o set anys no era que fos obra de la dreta espanyola sinó que agreujaria el procés de recessió que patia el Delta i el risc de salinització dels camps d’arròs. Lo riu és vida que dèiem, i suposo que ara que el transvasament es fa per ordre de l’esquerra espanyola aquests riscos no han desaparegut.

Urbanita com sóc (de Badalona sûr mer bonica població on sembla que fa anys que ens sobra l’aigua) no entenc ni un borrall de les coses de la pagesia. Però me’ls vaig escoltar quan els pagesos van fer conèixer l’afer de llet Pascual i també després quan això de l’Ebre. I els vaig donar suport.

I si vaig posar-me la samarreta antitransvassament i vaig acudir a les manifestacions que feien a Barcelona no canviaré ara el meu parer per por a quedar-me sense aigua. El llop de la sequera fa temps que va ensenyant les orelles i al final ens salvàvem perquè acabava plovent o nevant però és clar que això no pot durar sempre i qui va provant sort arriba un dia que no l’encerta. Patètica actitud aquesta del qui dia passa, any empeny! Impròpia de polítics amb sentit de país i només aplicable a aquells que veuen tan curt que la vista els falla més enllà de les properes eleccions.

Diuen que la captació d’aigua serà temporal i només en cas d’emergència però, algú es creu que aquesta situació és cojuntural? Tal com està el clima i amb el ritme de vida que portem l’aixeta estarà més temps oberta que tancada….D’acord que a diferència del PHN original l’aigua és per a us de boca i al País Valencià era per a abastir noves urbanitzacions creades amb criteris poc sostenibles però a la llarga el resultat serà el mateix.

I no diguem a la gent de l’Ebre que són insolidaris si us plau! Tenen els camps eòlics, les centrals nuclears, els abocadors,….han estat tractats com  el pati del darrera de la Barcelonameravelladelmón.

Molt bé, transvasament no. Llavors què? El problema el  tenim igual i cal resoldre’l. No n’hi ha prou amb dir que els polítics haurien d’haver actuat abans.

No se si la solució és el Roine (i no se que en pensen el pagesos d’allà) i no puc pronunciar-me’n. Però ha quedat clar que qui mana en tot això és Espanya: Mentre aquí es barallaven allà decidien què havíem de fer, com ho havíem de fer i a més pagant nosaltres.

No se què s’ha de fer però em crida l’atenció que aquest problema el tinguem nosaltres i només nosaltres. No hi ha cap altra aglomeració urbana amb aquesta mena de problemes? I si n’hi ha com ho resolen?. A Israel era un desert i ara exporten fruita i tot (Amb un sistema de regadiu que el van adoptar els andalusos a Almeria, un altre desert, amb bons resultats). No és només l’agricultura sinó la quantitat de gent que hi viu. És un exemple que m’ha vingut al cap però segur que n’hi han d’altres.

Però jo tinc la mosca al nas: Com ja he dit em crida l’atenció que nosaltres i només nosaltres tinguem aquesta mena de problemes. El de la sequera i el del subministrament elèctric per citar un altre cas. Són fruit del creixement de població però qualsevol diria que vivim en una megàpoli. Barcelona i Catalunya no tenen problemes de superpoblació i suposo que en un rànking mundial estariem a la part mitjana baixa. I si no n’hi ha per tant, per què tenim tants problemes que semblen insolubles?

Comentaris: 2
Lo riu continua encara es vida
Anònim | dijous, 17 d’abril de 2008 | 00:11h
No entenc res del que passa. Em sembla que tots estem noquejats. Com diu en Partal, cada dia han canviat de pensament, sense cap mena de vergonya. Clar que tots ens podem equivocar però n’han fet un gra massa. És com si ens fessin entrar en un bucle on no sapiguessim mai on està la veritat. On no hi hagués veritat, ni dignitat, ni res.. només confusió i sumisió.
Em sento confusa, indigna. Com si estigués bruta de tanta paraula mentida. Necessitaria cridar, però sembla que ni això podem fer, és com si ens haguessim acostumat a la imotència. Són els simptomes de la colonització béstia i salvatge. Tu tens sospites…..No calen, ens estant exterminat amb una guerra psicológica que sembla que perdem, però potser no. Deixa’m ser optimista.
Lo riu encara és vida.
Dius que ens estan exterminant
borinotus | dijous, 17 d’abril de 2008 | 15:29h
Però sovint compten amb la inestimable col·laboració de gent nostra ja sigui de forma voluntària com, encara pitjor, no conscient o ingenuament.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s