Projectes de futur de la Xarxa de Blocs Sobiranistes

borinotus | diumenge, 3 de febrer de 2008 | 00:54h

Tenia el deute pendent d’escriure aquest apunt sobre la presentació pública de la XBS i els seus projectes. Dec de ser l’únic dels assistents que encara (més de dos mesos després!) no ha fet cap post referint-s’hi i això que en sóc part implicada. Demano disculpes pel retard.

A la foto (manllevada del blog de na Sílvia Martínez ) hi apareixen de dreta a esquerra:Guillem Sala, Saül Gordillo, Xavier Mir, Victor Alexandre, Octavi Fornés i un servidor.

 

El passat 28 de novembre es va fer la presentació publica de la Xarxa de Blocs Sobiranistes a la sala d’actes d’Omnium Cultural. Davant l’assistència d’una quarentena de persones els ponents convidats (Saül Gordillo i Victor Alexandre) van comentar la situació del sobiranisme en l’actualitat i com poden les noves tecnologies influir en la creació i transmissió d’informació i com la XBS ha contribuït en aplegar els blocaires amb esperit sobiranista.

Posteriorment també va parlar el convidat Guillem Sala que va ser el blocaire número 500 que va afegir el seu bloc a la XBS, xifra que ara ha estat superada amb escreix. En el moment que escric això ja som 597!.

Més tard alguns dels fundadors de la XBS van recordar com la Xarxa de Blocs Sobiranistes ha arribat fins aquí, que es pot fer per a millorar els serveis oferts i quins reptes es planteja.

Algunes de les idees que es van posar damunt la taula com ara el proveïment de blogs, la renovació de progamari o el canvi de estil, ja estan essent posades en marxa o ho estaran ben aviat i de l’evolució de les quals els blocaires adherits en reben i rebran puntual informació

Però el futur d’aquesta iniciativa va més enllà de ser un agregador de blogs. La Xarxa de Blogs Sobiranistes vol contribuir a l’alfabetització digital i promoure l’ús de les noves tecnologies entre la població incidint en els aspectes que fan d’aquestes eines una nova forma de participació democràtica en la creació i transmissió de la informació i l’opinió.

Per tal d’assolir aquestes fites i aconseguir el capital humà i econòmic que s’hi precissarà hom crearà una associació de la qual qualsevol persona interessada en podrà formar part. Actualment estem enllestint els tràmits necessàris com ara la redacció dels estatuts i la posterior inscripció al Registre d’Associacions de la Generalitat. Ja us en mantindrem informats.

Tanmateix ja tenim obert un compte corrent per tal de poder recollir les aportacions que els simpatitzants vulguin fer. Donat que tots els blocaires adherits a la XBS ja n’han estat informats hem començat a rebre donatius. Alguns amb el nom del donant, altres fets de forma anònima, però tots agraïts de tot cor siguin de l’import que siguin.

Si hi voleu contribuir el nombre de compte corrent és el següent:

2013/0616/85/0201119759 de la Caixa Catalunya.

Nota aclaratoria: Donat que l’associació encara no està constituïda, aquest compte corrent ha estat obert a nom dels socis fundadors per tal de fer front a les despeses de posada en marxa i manteniment de les activitats existents . Així que disposem d’un codi d’indetificació fiscal el saldo d’aquest compte serà integrament traspassat al nou compte. No cal dir que l’estat de comptes està a disposició de qualsevol que vulgui consultar-lo. En cas de dubtes o necessitats d’aclariments estem a la vostra disposició.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s