Promeses de tafur

borinotus | 1- Politics | dimecres, 9 d’abril de 2008 | 14:41h
Es de suposar que a aquestes alçades no hi ha ningú que es pugui creure cap promesa de Zapatero. Tots recordem allò d’ “Apoyaré la reforma… “…o més recentment la promesa feta a Duran que traspassaria Rodalies al gener. (Som a l’abril!)

(Aquest blog està adherit a la campanya promoguda pel PEN Club anomenada el Relleu del Poema en protesta per la manca de llibertats a la Xina. Per a més detalls, podeu consultar aquest post d’en David Figueres )

A que ve ara la promesa de publicació, abans de dos mesos, de les balances fiscals? CiU va dir que no donaria suport a ningú que no les fes publiques abans de la investidura, com que això ja no és materialment possible ZP havia de fer una promesa de compromís de compliment a breu termini.  Però per què, si pot governar en solitari amb pactes puntuals? Aventuro la possibilitat que CiU hagi amenaçat a fer un vot negatiu a la investidura tant a la primera com a la segona volta, vots que sumats als d’ERC i altres haguessin obligat, si portaven les coses a l’extrem, a noves eleccions i potser el PSOE no es veia amb cor de còrrer aquest risc. Aquesta promesa seria a canvi del compromís de CiU de abstindre´s a la primera volta. Una solució que deixava bé tan a Zapatero com a Duran.

Si aquesta hìpotesi és certa potser indicaria un canvi d’actitud del catalanisme, i si suposem (ja en el súmmum de l’optimisme) que les opcions de CiU i ERC han estat acordades de bestreta indicaria un nou camí de col·laboració entre ambdues formacions. Cosa que és no tan sols desitjable sinó necessària.

Sigui com sigui, ja sabem quin valor tenen les promeses d’aquest partit. O bé no ho compliran, o bé les cuinaranper tal que surti la imatge que vulguin presentar (per exemple, barrejant balances comercials que ja m’explicaràs que hi te a veure). Sembla que CiU estarà present en la presentació de la metodologia, em sembla bé però no n’hi ha prou. Haurien de ser-hi també ERC i ICV ja que es tracta de questió de país i no de partit.  En tot cas, que tots els analistes, economistes i demés entesos que ens han estat parlant sobre aquest tema durant tan de temps farien bé de seguir de prop el procés, exigint transparència i comprovant tot el que calgui.  I posant el cronometre en marxa per tal que abans del 15 de juny sapiguem per fi que ens costa estar a Espanya.

Recordeu que ens aquesta partida que juguem hi ha qui juga amb cartes marcades!!!!

——————————————————————————————————

Foto: Le tricheur à l’as de carreau(El tafur té l’as de diamant) de Georges de La Tour (Museu del Louvre, París)

Comentaris: 1
Bona recomanació
Victoria | divendres, 11 d’abril de 2008 | 22:33h
Vius!!

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s