El mapa del temps a TV3 i l’Avui

borinotus | 1- Politics | divendres, 10 d’octubre de 2008 | 23:47h

Fa uns dies vaig observar que el mapa del temps de l’Avui havia canviat. Tradicionalment informaven en un quadre gran de les dades del Principat i en un altre de més petit hi havia el conjunt dels Països Catalans.

Però en el que jo vaig veure l’altre dia al Principat li havien afegit una zona per damunt (que no correspon ni a la Catalunya Nord ni a la regió Llenguadoc-Rosselló) on estava marcada la ciutat de Perpinyà. D’altra banda el mapa dels PPCC apareixia escapçat de forma matussera i només és veia de mig Principat i mitja Franja en avall. Aquí teniu un enllaç amb la nova versió i aquí com hi apareixia només uns dies abans.

Vaig veure que hi havia hagut canvis: Hi afegien una fotografia d’algun lector i la previssió per al Principat per als tres propers dies.  Per un moment vaig pensar que potser era una errada d’impremta (La taca aquesta de la Catalunya Nord mal feta t’ho fa pensar) però vaig veure els exemplars dels dies anteriors i vaig veure que no, d’errada res. A què es deu aquest canvi? No sembla que el canvi d’edició justifiqui aquestes variacions! Hi ha hagut alguna mena de pressions per a que no hi surti el mapa?.

D’altra banda a TV3, Caçadors de paraules a banda, l’espai metereològic és l’únic lloc on apareix el mapa maleït i inconstitucional. Ja de fa temps, mitjans i veus pretesament cosmopolites i progressistes s’exclamaven que a TV3 no donessin el temps que feia a Espanya (Amb la quantitat de gent que va a Madrid a treballar!!!…). Ja sabem que els cosmopolites són poc viatjats i el món se’ls acaba a la pell de brau i encara no tota. Cada mitjà de comunicació informa del temps que fa al seu territori….I no tothom te els seus interessos a Ponent. Jo, per exemple i no sóc en absolut cap excepció, vaig a Itàlia per feina sovint i no se m’acudiria mai reclamar que informessin per TV3 el temps que hi fa. En els temps que corren aquesta informació la pots aconseguir a travès de molts mitjans més adients….

És clar que com sempre passa, el que coïa no era tant que no hi sortís Espanya com que el punt de vista fos des de Catalunya….

No heu notat canvis als mapes del temps de TV3 des que manen els socialistes?

El mapa d’Europa que abans mostrava tot Europa (i el Magrib) ara s’ha empetitit i no mostra ni Escòcia ni Dinamarca ni mes enllà de l’Adriàtic per tal de poder mostrar una Península Ibèrica més gran (suposo que això ha estat la solució de compromís). La Mónica Terribas se’n va queixar un cop a “La Nit al Dia” a en Tomàs Molina. Esperem que ara que n’és directora hi faci alguna cosa si tant li molestava….

I a més, el mapa dels PPCC els passin ràpid, com si fes vergonya o el mostressin perquè ho han de fer…Realment si jo visqués a Alacant no miraria TV3 si vull ser informat de l’oratge que hi farà.

Els mapes del temps no són neutrals. Ara em ve al cap que fa uns anys (no se si encara ho fan) al Canal 9 mostraven el mapa del País Valencià i les Illes. De la Sènia en amunt no. Deu ser perquè hi parlem un altre idioma (en canvi a les Illes i al País Valencià parlen el mateix pel que es veu). I als primers temps d’Antena3 mostraven el mapa d’Espanya i ficaven núvols i sols per tot Portugal.

Però així com a TV3 ja et podies esperar alguna cosa semblant donat el seu caràcter públic i per tant sotmés a diferents canvis de govern (per cert, ERC què hi diu? Ara que tampoc no he sentit queixar-s’hi a CiU. D’acord que és un tema menor però de bocí en bocí se’ns mengen l’imaginari col·lectiu) a l’Avui em sorprén més. Ja sé que pertany a la família Lara (que també te el diari La Razón per exemple) però el públic al que s’adreça és sensible a aquestes coses.

Però a més ho han fet, com he dit abans, molt matusserament, com amb desgana….

Blocus track : Avui (10/10/08) veig que han mig rectificat i han fet una “cosa” que vol semblar la Catalunya Nord (vegeu aquí )

Comentaris: 2
 • Bé, és que Mònica venia
  josepblesa | dissabte, 11 d’octubre de 2008 | 00:31h
  a fer una bona tv, de qualitat. I això del mapa, evidentment, implica una pèrdua de nivell. Continuarà millorant-la fins col·locar el mapa d’España, directament. No desespereu. És una qüestió de qualitat informativa. Quan entre a la  CNN, BBC, eixes merdes de corporacions televisives, i et trauen l’oratge de tot el món, la Terribas, ens està demostrant que van errades i de cap al cubell de la brossa.

  Desgraciades ignorants !

  • Ara que ho dius
   borinotus | dilluns, 13 d’octubre de 2008 | 13:47h
   Una altra cosa que volia esmentar i que a l’hora de fer el post m’ha marxat del cap és el fet que les grans cadenes com la CNN informen del temps global, de tot el món. Cosa que no fa el 3/24 (que seria el nostre equivalent) ni crec que ho faci el TVEInternacional.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s