Palestins, Israelians

borinotus | 2- Socials | dimecres, 14 de maig de 2008 | 10:30h
L’altre dia vaig fer un post (aquest) celebrant l’aniversari del naixement d’Israel (amb una mica retard respecte al calendari jueu). Avui seria el dia segons el calendari que fem servir nosaltres.

La situació a l’Orient Mitjà és complicadíssima. Massa complexa per a resumir-la amb un maniqueisme pueril basat en prejudicis. Ni criticar Israel significa necessariament antisemitisme ni els palestins estan patint cap genocidi.

A veure, a Israel el 20% de la població és àrab (I que el dia que hi hagi un estat palestí preferiran continuar vivint-hi) Quants jueus viuen als països dels voltants? Fins i tot quan Israel va tornar la Franja de Gaza va haver de desallotjar tots els colons molts dels quals ja hi havien nascut (ja que hi ha que agrada fer paral·lelismes, suposo que quan nosaltres siguem independents no farem fora tot qui no sigui català de soca-rel).
Els àrabs  (no tots, però si una part significativa) sempre han volgut fer fora els jueus i encara parlen d’això (De fet és un dels punts fonamentals de Hamàs). Per això no van acceptar un estat palestí quan van marxar els britànics. Volien o tot o res… i així els va.

Això no vol dir que els israelians no hagin fet barrabasades: el tema dels refugiats és important. I el famós mur (frontera n’hem de dir si vols fer un estat independent) es podria haver fet d’una altra manera. Però també caldria dir que van haver molts refugiats jueus que van anar a Israel en ser expulsats de països àrabs que hi van ser rebuts amb els braços oberts. Si els refugiats palestins malviuen és en bona part per que els països àrabs no els acullen com caldria. Que fan en camps d’acollida tants anys després?

Un argument que es fa servir sovint és criticar l’ajut rebut per part dels Estats Units. Bé, si està en lloc la teva supervivència busques els amics que et calguin. Els palestins tenen teoricament l’ajut de tots els països àrabs (que van sobrats de calés i no són gaire democràtics) però no els serveix de gaire. Els xeics prefereixen mostrar-los com a màrtirs que no ajudar-los a eixir del pou. La tàctica de la tinta del calamar que diuen.

Certament, els israelians han fet coses inaceptables i han de fer exàmen de consciència (Més o menys que en altres guerres? Jo crec que menys però això no eximeix de culpa).

Però pensem una cosa, els jueus sempre (de fa segles i també a casa nostra) han estat perseguits i humiliats, massacrats i assenyalats, cremats vius i gasejats. Arriba un moment que prefereixes tirar pel dret i preferir sobreviure a risc de ser odiat que continuar demanant perdó per existir. (Per a prendre nota tot els que fan paral·lelismes tenint en compte que els tòpics contra els jueus s’assemblen molt als que històricament s’han fet servir contra els catalans). Si l’exercit israelià és el millor del món és precisament perquè hi serveixen els ciutadans que defensen casa seva, jueus o no. És en altres contrades que el paper de l’exercit ha estat delegat en els pobres desgraciats que s’hi dediquen a falta d’altres perspectives professionals de més nivell (Clamorós exemple el dels Estats Units). La noblesa de la idea (el servei social que representa) te un evident costat fosc (en la situació en que s’hi troben deus veure enemics arreu).

I aquest embolic s’arreglarà algun dia?. Com diuen al Mossad: O ets part del problema o ets part de la solució. Això no acabarà mai si no posa tothom de la seva part. Els palestins haurien de bandejar les amistats perilloses i els israelians vigilar de no acabar paranoics.

Dos estats autosuficients (més ajut al desenvolupament palestí i menys almoina) i acabaran votant-se entre ells a Eurovisió i tot.  O això o allà no quedarà cap circumcidat que no estiga operat de fimosi.

Que Ismael i Isaac eren germans, cony!

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s