Democràcia a Arenys de Munt

borinotus | 1- Politics | divendres, 4 de setembre de 2009 | 19:00h

Com a hores d’ara tothom sap el proper dia 13 hi ha convocat una consulta a Arenys de Munt per tal que la població pugui expressar la seva opinió i dir si està d’acord o no amb la independència de Catalunya.

Evidentment el seu resultat serà no-vinculant però tanmateix el mateix fet que es celebri (és a dir, que algú s’atreveixi a preguntar la seva opinió a la ciutadania) ja ha creat un escàndol cosa que diu molt de la qualitat de la democràcia que tenim.

Voler escoltar l’opinió de la població no és una de les bases de la democràcia? Els arguments esgrimits en contra, basats en que legalment aquest referendum no te cap cobertura legal, són ridiculs. Ens mostra la diferència que hi ha entre quelcom legal i quelcom legítim.

I en contra d’aquesta iniciativa s’han mostrat tant el PP, com Ciudadanos, com UpyD com la Falange que (Todos juntos en union besando la bandera de la santa tradición) units en l’objectiu volen impedir la convocatoria  enlloc de fer allò que seria més lògic en una democràcia: Votar-hi en contra.

I el PSOE? Doncs com sempre. Deixa que la caverna els faci la feina bruta mentre ells fan veure que neden entre dues aigües. Acudeixen a arguments legals i amb cara de fer-ho a contracor (el PSC) o de forma decidida (el PSOE) mouen els fils per tal de fer el mateix que volen els abans esmentats. Antes roja que rota que deien. Tant que diuen pestes quan algú pacta amb el PP i ells poden fer-ho no sols amb aquest sinó també compartir objectius amb la Falange.

Fins i tot l’advocacia de l’Estat ha presentat recurs. Un rídicul és el que han fet (segons Lopez Tena) donat que la convocatòria no és feta per l’Ajuntament sinó per una entitat privada. I si el problema és el suport logístic que hi presta el Consistori, hi ha fàcil solució: Fer-ho a la porta o llogar la sala com es fa sovint per a altres activitats. Potser recordareu que fa un temps es va fer una consulta organitzada per algunes entitats que demanaven l’abolició del deute extern al tercer mòn. Coincidia amb uns comicis a nivell estatal i es va poder fer sense cap problema però a una certa distància mínima (uns pocs metres) dels col·legis electorals.

Ciutadans tem que la consulta provoqui que en altres llocs es faci  (de fet a Serós ja han anunciat que ho faran) cosa que sembla que és una cosa greu això que la gent li doni per a poder parlar.

Per arrodonir la festa els de la Falange han organitzat uan manifestació el mateix dia per a impedir-ho (sic) i malgrat que el Departament d’Interior (ai Saura, Saura!) els ha ajornat la data permesa (Després de moltes indecissions) ells diuen que hi mantenen la convocatoria amb una evident voluntat intimidatoria. Només cal veure el video o el pamflet que van repartir.

Curiosa concepció de la democràcia aquesta que no permet demanar l’opinió al poble i en canvi permet concentracions de formacions com aquesta anticatalana, antisemita, feixista i imbècil (Que semblen sinònims però hi ha diferències de matís. En concret A ⊂ B ⊂ C ⊂ D ). D’altra banda no deixa de ser significatiu que ara surti la Falange en defensa de la Constitució. Espanya deu ser l’únic estat de dret on els feixistes surten al carrer en defensa de la Carta Magna1

I deu ser l’únic també on hi ha tanta por a les urnes. Menysteniran la consulta si hi ha poca participació o si guanya el vot afirmatiu i n’informaran (però no gaire) si guanya el no (cosa poc probable). Però no se’ls ha acudit fer una iniciativa semblant en algun feu socialista del Baix Llobregat o similar on molta població te arrels foranes de una o dues generacions…..Segurament perquè a hores d’ara (i cada dia més) ningú no pot posar la ma al foc per un resultat negatiu en aquestes poblacions. Potser una gran abstenció, potser un sí sense entuasiasme…

És una actitud semblant a la d’aquell que no vol anar al metge perquè sospita que li dirà que està malalt, i com més segur està amb més força es nega a anar-hi.

De fet, ni tan sols no s’han plantejat mai la posibilitat de demanar l’opinió dels gibraltarenys, oi?

I tu amb qui estàs, amb Falange o amb la independència?

1 La Guàrdia Civil i la policia també defensen la Constitució. Do you see why Catalonia needs independence?

——————————————————————————————-
Us agrada aquest blog? Podeu votar per ell als Premis Bloc Catalunya a la categoria de Blocs Personals. Només heu de clicar aquí.
——————————————————————————————-

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s