Discriminació de les ONG catalanes.

borinotus | 2- Socials | divendres, 20 de febrer de 2009 | 18:25h

Sembla ser que perillen els fons d’IRPF destinats a les ONG catalanes (noticia) donat que el Govern espanyol proposarà una reforma (la qual suposo que rebrà l’obedient suport dels diputats del PSC per molt que el President Montilla hagi mostrat la seva disconformitat) segons la qual les organitzacions que actuïn en una única comunitat autònoma deixaran de beneficiar-se’n. La idea ve de fa temps, però sembla que ara va de debó. (I si no s’acaba aprovant ara, no tenim perquè no suposar que no ho intentin una tercera vegada).

Com diu en Joan Arnera (aquí) sembla que vulguin equiparar el fet de ser bona persona a ser espanyol.

Encara més. Donat que a Catalunya és on hi ha, i amb diferència, més ONG petites d’àmbit local (cosa que imagino que pressuposa un voluntarisme tan heroic com anònim) sembla que la llei sigui feta ad hoc.

La comunitat (diguem-ne així) més solidària és la que rebrà menys diners a no ser que les seves ONG desapareguin tot diluïdes en d’altres alienes.

No se de què ens sorprenem. De fet, no és portar a un altre àmbit el que fa anys que ens fan amb el finançament, les infraestructures,…etc?

Se m’acudeixen un parell de coses per tal d’actuar-hi (i que de fet són força lògiques) com a resposta a aquesta decisió.

– Pel que se de la noticia (vegeu l’enllaç de més amunt) hi ha una escletxa que potser en alguns casos es pot aprofitar. Les subvencions no aniran només a les ONG que actuïn a nivell estatal sinó a les que ho facin “en més d’una comunitat autònoma“.
Vés per on, és una crida a federar socialment els Països Catalans superant per baix el que per dalt ens prohibeix el famós article 154 de la Constitució espanyola. (Una altra cosa que sembla fet ad hoc, per cert)
(Blocus track 21/02/09: La consellera Capdevila hi està d’acord. Que potser em llegeix?)

– Personalment, deixaré de contribuir a les ONG a les quals estic adherit de fa anys (Intermón i Metges Sense Fronteres) les quals tenen la seu a Barcelona i actuen en tot l’àmbit estatal. Donat que estaran en el grup d’organitzacions susceptibles de continuar rebent diners de l’IRPF (per tant també dels meus impostos) prefereixo col·laborar amb alguna altra (ja veurem quina) que no en sigui beneficiària.  Després de tot, ara ja només ens tenen a nosaltres!!!. Així no contribuiré al doble finançament d’unes i al menysteniment de les altres. Evidentment, explicaré a les ONG que abandono la raó d’aquesta decissió.

Recordeu (un altre cop) que a Espanya tenim ara el govern amic més amic que hi podem tenir.

A la foto (font: http://www.mepsyd.es)  la ministra Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo, la qual ha animat a les ONG catalanes a fer-se espanyoles.

(Aquest blog dóna suport a la campanya 10000 a Brusel·les)

Comentaris: 2
 • De les ONG catalanes
  Neus | dissabte, 21 de febrer de 2009 | 23:47h
  Em pensava que jo seria la única. Jo abans d’ahir vaig esborrar-me de MSF i de la Creu Roja. Vaig pensar que ara toca ajudar a les ONG nostres.
  • No crec que siguem els únics
   borinotus | dilluns, 23 de febrer de 2009 | 14:22h
   De fet és una decissió força lògica. Les ONG grans seran finançades amb els nostres impostos i en canvi les que ajuden l’indigent que tinc a la plaça de la cantonada s’hauran de buscar la vida….Crec que està clar.

   El que no se ben bé quina ajudar a partir d’ara. Potser el Casal d’Infants del Raval o Nexe…..

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s