La catalanitat del Barça

borinotus | 2- Socials | dimarts, 22 de setembre de 2009 | 18:36h

Tota Espanya
És un clam:
Laporta és separatista!
tant se val cap matís
És heretgia molt gran
Ara han descobert, han descobert
que el Barça és catalanista
Boicot! diran. Ja s’ho faran!
Si hem de triar entre Espanya i el món.
IN DEPEN DÈNCIA.

M’agrada que en Joan Laporta (Qui, per cert, ha estat sorprés fa poc en companyia d’una coneguda senyoreta madridista…Hi haurà marro?) digui les coses sense embuts. Això no vol dir que pensi que si finalment es dedica a la política cregui que és un candidat idoni (i tampoc vull dir el contrari, que en aquest país abans d’emetre un opinió t’has de posicionar per a que no t’etiquetin de bon començament). Però trobo molt bé que gent mediàtica “surti de l’armari” independentista i que es refermi el caràcter catalanista d’una entitat tan important com el Barça.

I sembla que aquest caràcter catalanista del club és una descoberta que acaben de fer els culers espanyols que ara es queixen que amb el nacionalisme desacomplexat de Laporta es troben discriminats i no se què. Bé, no tots, ho diuen, jo se d’alguns que saben separar el club de la política i que en cas d’assoliment de la independència bon vent i barca nova i els sabrà greu i tal però que seguiran essent culers. I és que la gent pot canviar de parella, de casa, de país, d’ideologia i fins i tot de sexe abans que d’equip de futbol.

Però que es pensaven aquests? Que el lema de “Més que un club” volia dir que tenien seccions en esports diversos i per això és com molts clubs en un de sol?.

El catalanisme del Barça ve de molt abans del franquisme (que és quan es va pronunciar la famosa frase, que en realitat indica que Catalunya és menys que un país normal), de fet ve de la seva fundació i podríem esmentar casos coneguts com el tancament del camp durant la dictadura de Primo de Rivera per xiular la Marxa Reial. I aquesta caracter no el va perdre durant el mandat de presidents que no eren gens catalanistes. Un d’ells, Joan Gaspart, era simpatitzat d’AP (antic nom del PP) i es va negar a  anar-hi de cap de llista a unes eleccions . Jo vaig sentir-li dir que un dels motius era “perquè duc Catalunya al cor”. No seré jo qui negui que són coses incompatibles.

Tanmateix cal dir que l’altra mitja (o més) Espanya, la del Reial Madrid i altres clubs, això ho te claríssim des de fa molt de temps. Només cal llegir fòrums o sentir els càntics que dediquen als catalans en molts estadis (recordeu que els únics insults que es van prohibir van ser els adreçats a persones de raça negra, als catalans són gratis i tenim l’avantatge que no ens hi tornem mai) quan juga el Barça (quan juga l’Espanyol no).

Total, que algú que es digui culer ignori això i se sorprengui d’aquesta característica del club vol dir que hi ha gent molt despistada. O amb mala llet que vol ficar-hi cullerada.

I si a algú li molesta doncs ja s’ho farà. El Barça, com altres clubs grans, te fans i penyes arreu del món que en el millor dels casos simpatitza amb el que representa i en el pitjor li és indiferent.

I ves per on trobem un nou paral·lelisme entre Catalunya i el Barça. Si ens fan triar entre Espanya o el món la tria està clara, oi?

IMATGE: Feta per mi el dia onze.
Lletra de la cançó: També meva, reconec que alguna sil·laba s’ha de forçar per a que hi càpiga.

Arxius: mani
Comentaris: 2
Per al·lusions…
labelendemadrid | dijous, 24 de setembre de 2009 | 18:27h
Coneguda, una mica; senyoreta no, i madridista…doncs mig, mig que ja sabeu que tinc el cor dividit.

Pel que fa al marro, de moment no puc confirmar-te ni desmentir-te la noticia…( que ja tenim l’exclusiva venuda al “Hola”!!!! ;-p )

I pel que fa a la tria, està clara, claríssima!

Salut.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s