Musiquetes

borinotus | 2- Socials | dimarts, 7 de juliol de 2009 | 18:51h

La qüestió de quines cançons i jocs aprenen els nens a l’escola no és banal. Entra dintre d’aquelles coses que conformen la història i el sentiment de pertinença a una comunitat.

Vet aquí perquè fins fa no gaire anys als nens només se’ls ensenyaven cançons espanyoles: El corro de la patata, El patio de mi casa, Que llueva que llueva,…i l’única canço tradicional espanyola (Que jo sàpiga) que parla de Catalunya…amb un significat obvi: Quisisera ser tan alta como la Luna para ver los soldados de Cataluña, de Cataluña vengo de servir al rey.…Els soldats que han vingut per aquí a servir al rei no han vingut a fer turisme precisament….

D’un temps ença a les llars d’infants i col·legis infantils s’ensenyen cançons catalanes. Del Principat i prou . I encara com, s’ensenyen a Barcelona cançons de les Terres de l’Ebre per exemple?. Més encara, pel que he vist normalment s’ensenya una estrofa o dues, pocs cops la cançó sencera.

Per sort hi ha gent que pensa en aquestes coses. Fa uns mesos em vaig trobar amb una petita joia.

Es tracta del projecte Musiquetes per a la Bressola promogut per l’Associació d’Amics de la Bressola entre d’altres.

Aquesta iniciativa te per objectiu la popularització de cançons d’arreu dels Països Catalans versionades per cantants de diversos estils: Hi ha membres d’Antònia Font, Xerramequ Tiquis-Miquis, Sabor de Gràcia, Dijous Paella, Quico el Cèlio el Noi i el Mut de Ferreries, La Carrau….I Jordi Barre, Pep Gimeno “Botifarra”,…entre d’altres.

A banda del disc editat també han creat una web (enllaç) on es pot participar amb aportacions, comentaris, etc…

Encara més, fa uns dies a Mataró van iniciar una gira que els portarà a fer actuacions per molts pobles i ciutats. A la tardor ho faran a l’Auditori de Barcelona.

Crítiques? Per a mi només dues: La primera és que algunes (molt poques) versions no m’agraden perquè les trobo massa “particulars” de l’artista, i allunyades de l’original, però és clar sobre gustos cadascú pot dir-hi la seva. La segona és que estaria bé que incloguessin cançons occitanes o si més no, araneses.

Espero que tot plegat sigui un èxit i que aviat poguem gaudir d’un segòn disc.

Font de la imatge: http://www.musiquetes.cat

En altre ordre de coses, i tot i no ser illenc,  avui he afegit el grafisme de protesta per la no recepció dels canals de TV3 a les Illes.

——————————————————————————————-

Us agrada aquest blog? Podeu votar per ell als Premis Bloc Catalunya a la categoria de Blocs Personals
——————————————————————————————-

Arxius: Protesta
Comentaris: 2
 • A l’últim govern de CiU
  carme.laura | dimarts, 7 de juliol de 2009 | 21:28h
  s’elaborà un recull de cançons populars i es distribuí a les escoles (amb lletruta, música i activitats). Ja he votat el teu bloc, és una tasca difícil trobar el bloc, el llistat no segueix l’ordre alfabètic… Sort! i en tot cas seguiràs essent bloc estimats.
  • No ho sabia…
   borinotus | dijous, 9 de juliol de 2009 | 14:13h
   i et felicito per la iniciativa per la part que et toca (perquè suposo que com a consellera hi tindries alguna cosa a veure). Saps si encara es fa servir a les escoles o com es pot trobar?

   Mercès per votar-me. Em sembla que està per ordre d’inscripció i jo vaig fer-ho els últims dies.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s