Roma no paga traïdors. Espanya sí (I Catalunya els homenatja)

borinotus | 1- Politics | dimecres, 28 de gener de 2009 | 20:44h

Diuen que diuen que durant la guerra que mantenien contra els lusitans, els romans van veure que calia eliminar el líder insurgent Viriat. A tal efecte proposaren a la seva gent pròxima de  fer-los aquest servei a canvi d’una recompensa. Un cop consumat el crim mentre la víctima dormia, els lusitans anaren a reclamar la recompensa als romans. Lluny de rebre-la foren executats per ordre del consòl que diguè: “Roma no paga traïdors“.
Segles després, a l’altra banda de la Península, el Col·legi de Periodistes de Catalunya homenatjà en Carlos Sentís, nonagenari relator de noticies del segle que durant la major part de la seva vida tingué com a tasca la col·laboració amb l’ocupant estranger del seu país. (vegeu aquest article de Vicent Partal)

Vegeu com Espanya sí paga traïdors i Catalunya els homenatja. I per a més humiliació pròpia, el dia de l’aniversarí de la consumació de la invasió.

Ningú no pot discutir que les cròniques de Sentís són una bona eina per a conèixer els esdeveniments del segle passat com tampoc ningú no pot rebatre que, per exemple,  Leni Riefenstahl marcà una fita en el cinema. La diferència està en que a aquesta darrera ningú se li va acudir fer-li cap homenatge malgrat les seves evidents qualitats artístiques.

Que cal perdonar? I tant. Perdonarem el dia que hom mostri autèntic penediment. Qualsevol altra cosa és fer l’imbècil. No cal ser periodista per a veure-ho.

Font foto: web del Col·legi de Periodistes de Catalunya

(Aquest blog dóna suport a la campanya 10000 a Brusel·les)

Comentaris: 4
 • Creu de Sant Jordi
  Jordi Carbonell | dimecres, 28 de gener de 2009 | 22:42h
  Només cal mirar els personatges que han rebut la Creu de Sant Jordi per trobar-hi un bon grapat de falangistes, requetes, franquistes, etc…

  Som el que som.

  • Ui, la Creu de St. Jordi!
   borinotus | dijous, 29 de gener de 2009 | 14:07h
   Ja m’agradaria saber quins criteris segueixen per a concedir-la. Pagament als serveis prestats en molts casos (En altres segur que recauen en gent que ho mereix, és clar).

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s