Se’n van el pa i la mantega però tenim el tall

borinotus | 2- Socials | diumenge, 25 de gener de 2009 | 02:16h

La fira de moda Bread & Butter ens deixa. Després d’uns anys d’èxit a la capital catalana han decidit canviar d’aires.

De fet no és el primer cop que ho fa. L’esdeveniment nasquè a Berlin a primers de segle (i encara te com a emblema l’ós de la ciutat alemanya) i després d’un temps va tenir seu compartida amb Barcelona fins que aquesta darrera va organitzar-lo en solitari els darres anys.

Fa només tres anys, el segòn cop que s’organitzava a Barcelona el director Karl-Heinz Müller va dir:

«L‘èxit de BBBarcelona és impressionant; estem satisfets amb la resposta positiva de tots els fronts. Al mateix temps, estem ansiosos per celebrar un gran esdeveniment a la nostra seu de Berlín. Els visitants hi poden esperar un espectacle únic i una cartera de marques impressionant, que inclourà 500 marques i dissenyadors».
Ara el fill pròdig diuen que torna a casa. Hom rumoreja l’han ofert tenir com a seu l’aeroport de Templehof, actualment en desús i que els alemanys no saben que fer-ne i donat el seu caràcter històric no s’acaben a decidir a enderrocar-lo.
Però abans de marxar en Karl-Heinz Müller, organitzador de la cosa, ens ha donat una bona lliçó.
Ha dit que la marxa no te res a veure amb la ciutat sinó que respon al desig de fer una fira itinerant:

“La nostra marxa no té res a veure amb alguna cosa que no hagi funcionat. Barcelona ha estat l’amfitrió perfecte, ningú ho havia fet millor abans. No hi ha retrets”

Però alguna cosa ens deu d’haver vist als catalans quan acaba dient:

“No ploris, Barcelona, aixeca’t i fes alguna cosa”.

Aquesta apel·lació a l’orgull no crec que la fes quan va abandonar Berlin. Ens veu aturadets? Depressius?

En tot cas l’Ajuntament i la Generalitat ja ha començat a treballar i cercar alternatives. Jo crec que podien haver començat abans i no jugar a fer xorrades com Barcelona nation of fashion (Típica idea sociata feta per a emprenyar per motius diferents peperos i catalans normals, vull dir, independentistes).

En fi, B&B marxa i ha estat maco mentre ha durat. Adéu i bona sort!. No cal pegar-hi més voltes. Al capdavall una fira no deixa de ser l’embolcall, el lloc de trobada on hom exhibeix el que te, el mercat on hom hi munta la parada. L’únic problema és que per a que la gent hi vagi a mercadejar ha de ser un lloc on els expositors vegin que hi haurà visitants i que els clients potencials es decideixin a anar-hi perquè hi trobaran quelcom interessant.

Jo no em preocuparia gaire. Malgrat el govern que patim Barcelona encara te prou empenta i imatge al món (vegeu article a la CNN que lloa Barcelona i la reconeix com a capital de nació sense estat) i creatius i dissenyadors com per a organitzar un esdeveniment prou potent per a seduir  marques d’arreu i ser la referència de la moda al sud d’Europa.

O dit d’una altra manera. Se’n va el pa i la mantega però tenim el tall. Se’n va Bread&Butter però tenim Sita Murt. I Desigual. I Armand Basi….

És clar que més els hagués valgut no carregar-se la Pasarel·la Gaudí (en benefici de la Cibeles). I el mateix podriem dir de la Fira sencera….

Imetge: Cartell de l’edició B&B del 2005. La primera edició que es feu a Barcelona.

(Aquest blog dóna suport a la campanya 10000 a Brusel·les).

Comentaris: 2
 • Pa amb oli de casa
  josepselva | diumenge, 25 de gener de 2009 | 10:59h
  A propòsit de tot això em sembla imprescindible l’article de iu Forn a l’Avui. Francament, em costa veure el tall, nomès veig penques i pencos.
  • Quan parlo de tall…
   borinotus | diumenge, 25 de gener de 2009 | 13:05h
   …em refereixo al munts de creadors que tenim. Molts són gent jove que necessita promocionar-se (per a això estan les fires). Si aquí es queden sense aparador aniran on hi hagi.
   Les administracions públiques haurien d’aprofitar aquesta materia primera, la bona imatge que te Barcelona (performances a banda) i invertir be els diners per a fer un bon certamen. No ens cal que vinguin d’enlloc a muntar-nos res.
   Els pencos son els que es van carregar la Gaudí, per exemple.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s