No afluixis, Muriel! (o si voleu: Si tu no hi vas, ells guanyen).

borinotus | 1- Politics | dijous, 8 de juliol de 2010 | 08:57h

La croada engegada per la maquinària socialista i els seus mitjans afins (ja ho diu en Partal que són dies tristos per al periodisme) està arribant a cotes de tal surrealisme que, si no fos perquè a Catalunya estem acostumats a barallar-nos per qualsevol nimiesa, seria per a posar-se a riure.

Entre les últimes i més destacades: El Periodico ha fet aquest editorial vergonyant on diu que la idea de la manifestació encapçalada per una bandera catalana era del MHP Montilla. Així ho va manifestar en la seva declaració institucional feta després de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional. Però en lloc de convocar una manifestació pròpia (com li recomana Lòpez Tena) va voler apropiar-se d’una convocatòria feta per altra gent (Òmnium Cultural en aquest cas) que feia gairebé un any que s’estava coent. També hi ha qui diu a can PSC que la manifestació no és d’Òmnium sinó del poble….haurem de deduir que, com que són els únics que hi tenen reticències, el “poble” són “ells”.

El PSC s’ha ficat en un embolic tot solet, volia sortir al carrer a defensar l’estatut retallat i s’ha trobat amb un lema que els sona massa independentista (i no diguem com els sona al PSOE…o al PP!). És el seu problema. Els hi hem de regalar la manifestació o hem de reafirmar el veritable caràcter de la marxa?

Avui es decideix si Òmnium claudica o no. Entre el comité organitzador ja hi ha qui s’ha passat de bàndol i s’afegeix a la pressió socialista. Cap sorpresa, però: UGT i CCOO.

Mentrestant una part d’independentistes (que pel que em sembla és molt minsa) dubta si anar-hi o no per a no semblar que donen suport a l’estatut o per a que després els socialistes no manipulin la informació…..

En fi, per a mi el President pot venir-hi o no, però si ve que se’l vegi envoltat d’estelades i proclames per la independència. No som nosaltres els que ens hi hem de sentir incòmodes. No els regalem el carrer encara que aconsegueixin tombar la decisió inicial d’Òmnium.

Com a contrast, hi ha espanyols no tenen cap problema en cridar vivespanyaconyiohoderoscatalufos encara que el gol el faci un català i visquin a Catalunya. Aquests sí que tenen clar el que volen. És l’altre extrem, en certa manera. Evidentment no cal ser tan simplistes en els plantejaments però tampoc cal perdre’s en matisos fútils, que ja ho deien les àvies que pensar massa és de rucs.

Aquí teniu el vídeo de l’espot d’Òmnium per a la mani:

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s