Un cap de setmana històric i metafòric

borinotus | 1- Politics | dissabte, 10 de juliol de 2010 | 00:48h

Portem dues setmanes amb un parell de noticies que han eclipsat qualsevol altra informació o tema de conversa: La manifestació convocada per Òmnium Cultural i el Campionat Mundial de Futbol.
I tots dos culminen aquest cap de setmana. I un representa un final i l’altre un principi.

El Mundial, acabi com acabi, deixarà per a la història la millor selecció espanyola que hi ha hagut. Selecció que compta amb més jugadors catalans que mai (i uns altres que han estat formats pofessionalment al nostre país) i que, no per casualitat, per primera vegada deixa de banda l’estil de “la furia y el coraje” i opta per la feina ben feta i el joc bonic que no és un invent català sinó holandès (per als amants del futbol recomano aquest interesant article). La metàfora: El Sr. Del Bosque és l’únic espanyol que ha entés que el millor per a Espanya és col·laborar amb el catalans tal com són i no obligar-los a actuar com no són. La resta no ha entés res. I potser era la seva darrera oportunitat. És la cirereta que marca el final d’una relació

La manifestació (Que s’espera que sigui la concentració més multitudinària que s’ha fet mai en terres catalanes) mostrarà l’inici d’una nova etapa del sobiranisme, opció que fa temps que creix i que encara no fa un any va tenir un altre moment culminant a Arenys de Munt.

Fins i tot en el cas que guanyi Espanya podeu apostar el que vulgueu que aquest segòn esdeveniment atreurà una gentada moltíssim més nombrossa que el primer. I això que és molt , però molt, pressuposar que els que celebren la victòria de la “Roha” són per norma antiindependentistes furibunds…

Que diumenge guanya Espanya? Doncs a felicitar els amics espanyols i els amics catalans amb orígens d’allà que ho vulguin celebrar …i a una altra cosa lepidòpter. Un partit de futbol no canviarà la trajectòria del projecte de país que tenim. (Poca confiança demostra pensar això, per cert)

Bé, anem al tema.

No se que els ha passat als del PSC que ja no són el que eren. Després de la barreora pressió que han desfermat per a que no sortís el lema “Som una Nació. Nosaltres Decidim” i que al capdavant anés una senyera i prou, després de la tergiversació que han fet la premsa amiga, després de tres dies donant pel cul negociant han aconseguit….que el lema hi surti per duplicat.

I un cop ja tenim contenta la quitxalla podem dedicar-nos a coses serioses com ara acabar de preparar la manifestació.

Per si algú era prou il·lús per a pensar que no era hora de reclamar la independència i que encara havia esperances de salvar l’estatut, amb un gran sentit de l’oportunitat el Tribunal Constitucional ha fet pública la sentència i ha confirmat els pitjors presagis (I encara manca que es pronunciïn sobre el recursos presentats del Defensor del Pueblo i diverses Comunitats Autònomes tant socialistes com del PP). Acabaré per pensar que la Mª Emilia Casas i els seus nois són independentistes infiltrats…

 

Bé, la manifestació comença a les sis de la tarda en la confluència Passeig de Gràcia/Diagonal (Plaça del Cinc d’Oros o del Llàpis). Més avall copio les recomanacions de tot tipus (transport, accessos, seguretat, contra la calor,..) que fa Òmnium Cultural.

No és l’única manifestació que se’n fa. Com podeu veure al mapa hi haurà concentracions també a Donosti (Euskal Herria), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), Dublin (Irlanda), Londres (Anglaterra) i Berlin (Alemanya) a banda d’algun acte a Nova York (Estats Units) i Quito (Perú). A Palma (Mallorca) s’està fent una concentració justament ara. (Més informació aquí i aquí).

 

Encara n’hi ha que es neguen a anar a la manifestació per no coincidir amb polítics o perquè sospiten que serà presentada com un acte en suport de l’estatut. Tota opció és respectable però penso que la immeeeeeeeeensa majoria de la gent hi anirà no perquè hi vagin els polítics sinó malgrat la seva presència. I ja sabem que la premsa del règim parlarà de suport a l’estatut i al MHP Montilla i que segurament els únics que parlin del clam independentista seran ElPuntAvui …. i la caverna madrilenya (Encara que per motius ben diferents). Tant se val, serà com posar tones de maquillatge i coloret en un rostre massa decrèpit per a que sembli jove i eixerit, intents inútils que no podran amagar la realitat i faran caure (encara més) en el ridícul els manipuladors.
A més que cal tenir en compte que avui en dia la informació no és exclusiva de ningú i es pot globalitzar a gran velocitat. (Per cert, que es vol que sigui la primera marxa 2.0).

Fins a la tarda!

———————————————————————————

Recomanacions i consells sobre la manifestació

El proper dissabte 10 de juliol Barcelona acollirà una important manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol

Us trametem diversa informació d’interès davant del més que previsible allau de catalans i catalanes que es manifestaran a favor del nostre dret a decidir com a poble

 

Informacions sobre la manifestació

• La manifestació està convocada al Passeig de Gràcia amb Avinguda Diagonal, et demanem que miris d’arribar-t’hi per la banda muntanya de la ciutat. Això és, pels carrers Gran de Gràcia o la mateixa Avinguda Diagonal.

• La manifestació acabarà davant d’un escenari situat a la Plaça Tetuan amb la Gran Via de les Corts Catalanes. Aquest punt també serà el punt de trobada si hi hagués qualsevol infant perdut.

• Per accedir a la manifestació, descarta remuntar el Passeig de Gràcia ja que els carrers estaran tallats i es corre el risc de bloquejar-ne la capçalera. Es recomana emprar els carrers paral•lels a Passeig de Gràcia per a remuntar fins a l’Avinguda Diagonal.

• En cas de voler participar d’un dels blocs que es convoquen al llarg del Passeig de Gràcia, dirigeix-t’hi si us plau pels carrers perpendiculars.

• Amb les aglomeracions, és possible que el telèfon mòbil no funcioni del tot correctament. Tingues-ho present per a qualsevol necessitat.

• Un cop arribeu al final de la manifestació, se us demanarà que aneu deixant pas a les persones que portem darrera. Seguiu les instruccions que vinguin des de megafonia.

 

Informacions sobre transport públic

• Es reforçarà el servei de metro durant les hores de la manifestació i es realitzaran els desviaments necessaris de les línies d’autobusos afectades pels talls de trànsit. En tot cas, si has d’agafar el transport públic, sigues previsor o informa’t del seu estat a través dels mitjans de comunicació.

• Transports Metropolitans de Barcelona reforçarà el servei de metro. Es posaran més combois i un dispositiu especial de personal. A través de megafonia s’informarà i es recomanarà als ciutadans les millors estacions per arribar a l’inici de la manifestació.

• Pel que fa al servei d’autobusos de la ciutat, l’alteració del transport de superfície també repercutirà en un gran nombre de línies que patiran restriccions o desviaments dels itineraris habituals mentre duri la marxa.

• Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reforçarà el seu servei a les línies metropolitanes, a partir de les 15:00 h i fins a final del servei. Les línies urbanes de Reina Elisenda (L6) i avinguda Tibidabo (L7), així­ com les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, oferiran circulacions amb horari de dia feiner, al llarg de tota la tarda i fins al final del servei. Les circulacions de la L6 , la L7,i L8 normalitzaran les seves freqüències a partir de les 22:00 h quan s’inicià el servei nocturn. La resta de línies mantindran freqüència de dia feiner fins al final del servei.

• Els serveis ferroviaris d’ADIF, per altra banda, han estat avisats per la possible afluència de passatgers que poden arribar a les estacions de pg. de Gràcia-Aragó, pl. Catalunya i Arc de Triomf.

 

Informacions sobre el trànsit i talls viaris

• Més de 200 autobusos aparcaran dissabte als carrers de l’Eixample fins que finalitzi la manifestació i recullin altra vegada els manifestants. Procura no emprar cotxe aquell dia si no és necessari.

• Si véns amb un dels autocars organitzats per la manifestació, pots trobar informació sobre els llocs d’aparcament al web www.somunanacio.cat . L’Ajuntament habilita els carrils bus dels següents carrers: c/París, c/Mallorca, c/Balmes, Pg. de Sant Joan, c/Córsega, c/Pau Claris, c/Roger de Llúria i c/Mallorca, en funció de les necessitats.

• El trànsit dels carrers de l’Eixample es veurà alterat per la manifestació, especialment a partir de les 17 hores si bé en funció del volum de gent que s’hi aplegui aquesta situació es pot avançar.

 

Informacions per la calor

• Porteu una gorra o un barret per a protegir-vos del sol. També és recomanable utilitzar ventalls o alguna cosa que en faci la funció.

• Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.

• Porteu aigua i beveu-ne sovint. Serà difícil poder-ne adquirir durant el recorregut.

• Si en teniu oportunitat, mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.

• En cas de necessitat, us recordem però que la manifestació compta amb la supervisió del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

 

Informacions sobre seguretat

• La manifestació compta amb un dispositiu de seguretat coordinat amb Ajuntament, Guàrdia Urbana, Servei d’Emergències Mèdiques i Mossos d’Esquadra.

• En cas de qualsevol indisposició durant la manifestació, es recomana desplaçar-se cap als laterals de la marxa per tal de facilitar l’accés i l’atenció dels serveis sanitaris.

• Al llarg del recorregut, dirigiu-vos a persones acreditades per la organització de la manifestació per a qualsevol problema. Elles us podran orientar en allò que necessiteu.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s