Vós no heu convocat la marxa President!

borinotus | 1- Politics | diumenge, 4 de juliol de 2010 | 23:07h

Preten el MHP Montilla que la concentració del proper dia 10 vagi encapçalada per una senyera sense cap lema. Argumenta que aquest és el símbol que uneix tots els catalans.

Potser oblida el President que la manifestació ha estat convocada per Òmnium Cultural i no amb la intenció de fer un aplec de tots els catalans sinó per a reivindicar el caràcter nacional de Catalunya i exigir el dret de decidir.

Vol el President manipular la marxa? Potser vol crear-hi divisions abans de que se l’hi en vagi de les mans i es converteixi (com tot sembla indicar) en una jornada reivindicativa de la independència en lloc d’una protesta a la sentència del Tribunal Constitucional i reclamació de la integritat del text estatutari?

Vós no heu convocat la marxa President!

Encara més, si l’hagués convocat el Govern jo ja m’hi hauria desentés. Què vol dir que un govern faci sortir la gent al carrer? El Govern ha de treballar per a portar el país endavant. El recurs de prendre el carrer pertany al poble per a protestar i reivindicar. Els únics governs que treuen gent al carrer són les dictadures, per a mostrar al món com són d’estimats els líders.

Des que va convocar la manifestació, Omnium Cultural ha estat rebent pressions. Pel lema sobretot. “Som una Nació. Nosaltres Decidim” sóna massa sobiranista a oïdes del PSC així que han intentat des de fa ja dies que canviessin el lema per una senyera…Fins ara OC ha aguantat la pressió i com a molt va concedir que els polítics que ho volguessin marxessin en segona fila, com en una segona capçalera. Donat que qui s’està mobilitzant per la marxa són els grups i plataformes de caire independentista es corria el risc que la “segona capçalera” (i amb ella el President Montilla) quedés moooolt enrera així que tornen a la càrrega amb les seves pressions. Pressions que també deuen venir per part del PSOE suposo, que tampoc deu voler donar la impressió que un dels seus presidents “autonòmics” es vegi envoltat de crides separatistes. Si el lema ja és massa fort per al PSC, imagineu per al PSOE!!! En aquest context cal emmarcar les reaccions de la ministra Carme Chacón.

Els socialistes doncs s’han vist en un aldarull del que no saben ben bé com s’hi han involucrat, i ara no tenen ni idea com sortir-se’n. Manipulant la marxa o intentant crear-hi divisions per tal de dividir l’independentisme (que tampoc cal gaire per a això)?

Esperem que Òmnium no afluixi. La marxa no la organitza el govern sinó la gent (suposo que és això que se’n diu la “societat civil”). No cal dir que si OC claudiqués seria una gran decepció per a molts. Ja hi ha socis que adverteixen que s’hi donarien de baixa. Ho trobo lògic, i jo també ho faré arribat el cas.  Però les armes del govern són poderoses: Els membres d’Òmnium fa poc vam rebre els estat de comptes i, com sempre, podiem veure que la majoria del pressupost de l’associació no ve de les aportacions dels socis sinó de subvencions públiques….

En tot cas un suggeriment per al President: Que facin una altra marxa  el mateix dia per als que vulguin reivindicar la integritat de l’estatut  retallat i que deixin la manifestació sobiranista en pau. A veure quina té més seguiment.

Imatge: vilaweb.cat

Comentaris: 10
 • Exacte, això no és un aplec
  Llaudal | dilluns, 5 de juliol de 2010 | 21:23h
  Jo ja ho tinc tot preparat per fer els 100 kilòmetres des de Tarragona. Serà una festa independentista. Fins i tot he arreplegat uns cosins de la meva edat que mai han anat a cap mani “per por als aldarulls”. Molta gent s’està afegint al carro. Aviam si ens hi trobem tots. Roser, t’hi esperem.
 • President?
  josepselva | dilluns, 5 de juliol de 2010 | 14:27h
  Quin president?, Pepe Botella?.  Ha esgotat qualservol legitimitat.
  Omnium no sé què fara, però jo no anire a a cap mani on es reservi espai, al cap o a la cua, a polítics-trilers. Com a persones privades hi cap tothom, tractar-los com a “peronalitats” nomès és donar-los una nova oportunitat d’utilitzar-nos.
  Hi ha altres mitjans per desfer-nos del nusos gordians. Les manis ja no impresiones, en tot cas tranqulitzen conciències.

  • Serà un clam independentista
   borinotus | dilluns, 5 de juliol de 2010 | 14:32h
   Mira, et diré el mateix que he dit a alguns altres que en dubtaven. Veniu a la mani. Si veieu que esdevé un clam ad majorem Montillae gloriam gireu cua i aneu a berenar o a passejar….Si pel contrari aconseguim que sigui un clam independentista (que tal com ho veig serà així sense cap d’esforç) hi haureu posat el vostre gra de sorra. Tal com van les coses qui s’hi trobarà a disgust no serà precisament un independentista. Feu la prova.
   • Al Josep l’agafaré de l’orella
    josep_blesa | dilluns, 5 de juliol de 2010 | 18:53h
    I el portaré a redolons.

    És que el Josep és…però que mooooooolt especial !

    Caguendena, estos valencians del nord !

 • ..//..
  rginer | dilluns, 5 de juliol de 2010 | 07:12h
  ….. malaltet i nerviós, com tots els politics, tots …. i no, és clar que la manifestació no l’ha convocat el Molt Honorable President; els politics a la seva feina, els parlaments i els seus escons, i el poble a continuar apretant i sumant.
  Ja ho vaig manifestar en un comentari a en Selva, jo no hi aniré; prefereixo les petites, sense polítics, les que a l’endemà no surten a primera plana ni tampoc els díes abans, però es fan, la gent surt al carrer amb les idees molt, molt clares.
  El teu apunt, com sempre, clar i … català !
  Bon dia Jaume !

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s