Les amistats perilloses de la Qatar Foundation (i del Barça)

borinotus | 2- Socials | dilluns, 13 de desembre de 2010 | 23:11h

Ja en el meu anterior post vaig parlar del nou patrocinador del Barça.

Com sabem una de les activitats principals de la Fundació Qatar és la promoció de l’educació. Si observem la seva web veurem que entre els seus programes acadèmics està la Facultat d’Estudis Islàmics.

Un centre educatiu confessional. En principi cap problema tot i que seria interesant saber en que consisteix els cursos en Economia Islàmica. A banda d’això sembla que la seva activitat acadèmica està centrada en estudis sobe islamisme.

Fins aquí bé. Ja sabem que en les societats islàmiques la relacions entre religió i estat són indestriables (llevat de Turquia i ja veurem quan dura).
Però allò que ja es més preocupant és que entre els centres de recerca destaca el Centre Al-Qaradawi per la Recerca del Pensament Moderat.

I qui és Al Qaradawi?

Aquí en teniu la pàgina que li dedica la Vikipèdia amb un munt de referències relacionades.
Però per a resumir podem dir que és un especialista en interpretació de la llei islàmica. Te un programa a la cadena Al-Jazzera. Cadena que és propietatde l’Emir de Qatar. Tot queda a casa.És una persona aperturista i moderada en segons quines qüestions. Per exemple està en contra d’atacs suïcides…sempre i quan no es facin contra Israel.
O per exemple considerar que cal no pegar la dona….a la cara i altres parts sensibles. I només s’ha de fer “si no hi ha més remei”.Pel que fa a l’ablació del clítoris no la considera obligatòria però sí recomanable.
Pel que fa a d’altres temes (càstig de l’homosexualitat per exemple) no difereix gaire d’altres personatges per l’estil.El voleu veure en acció? Aquí teniu un vídeo on lloa la presecució de jueus del nazisme. Ho considera un càstig diví.

Molt bé. No ens escandalitzarem ara, que aquestes opinions no poden sorprendre ningú depenen de la mena de gent de qui ve. Però el que caldria preguntar-se és si un club de futbol que s’autodenomina “més que un club” i que diu portar uns principis i uns valors es pot permetre rebre diners de gent com aquesta. No pots anar un dia donant lliçons d’ètica i l’endemà fer veure que “la pela és la pela” i acceptar el patrocini de gent que justifica el terrorisme i el fanatisme.

Tenint en compte que sembla que Catalunya pot ser un centre important d’activitat terrorista islamista podem començar a especular sobre què busca gent com aquesta volent patrocinar el Barça.

Sabent com saben que des de Ponent els tenen en el punt de mira i estan delerosos de fer-los la traveta, s’ho podien mirar una miqueta més, oi? Qualsevol diria que el Barça no te pretendents i no podria triar millors companyies.

Comentaris: 10
 • Molt moderat
  Llaudal | divendres, 17 de desembre de 2010 | 09:40h
  el senyor aquest! És fàcil ser moderat quan et compares amb segons qui. És l’enganyifa dels “moderats radicals”: tenir un referent encara més extremista. És molt oportuna la teva advertència sobre el discurs “ètic” de Sandro. Però és que ho tenim comprovat de fa anys: qui més predica, més la fot; el discurs ètic sol ser una tapadora. Espero que el teu apunt obri els ulls de molta gent.
  • Qui més parla d’ètica
   borinotus | dimarts, 21 de desembre de 2010 | 19:16h
   és qui més en prescindeix. I molt em temo que aixo de la Fundació aquesta colarà i no passarà res. Molt penós tot plegat.
 • Al QeralWarça…
  josepselva | dijous, 16 de desembre de 2010 | 13:41h
  …. ara ho pot deixar de ser. Mes que un club, un club mes?
  No esperava menys d’Al Sandro ni d’Al Soci, no tinc el do de la profecia, ni cal en aquest cas, estava cantat que el millor postor s’emportaria la samarreta al seu molí.
  Al Soci del Warça no s’Al Potenganyar ja se’n ganya tot sol, es deixa pescar per la ganya amb un polsim de eurodolars que per el qui els ha de pagar és un preu barat, molt barat per associar-se a la marca Barça-Unicef.
  És una operció inteligent d’Al Queradawi i estúpida per part de Al Sandro i Al Soci.
  La manca de visió estratègica es descomunal, tan per el Barça com pèr el país, sobretot ara que Wikilics ens ha posat el corrent de les galeries de l’islamisme a casa nostre i els americans s’ha posat les mans al cap de la incompetencia del trident desdentegat que fins ara patíem.
  En fi…
  • El soci del Barça
   borinotus | dimarts, 21 de desembre de 2010 | 19:14h
   és un cas digne d’estudi.
   Van fer president durant un munt d’anys en Nuñez (i Gaspart) i gent de fora de Catalunya em comentava extranyada com podia ser que el símbol més important del catalanisme popular estigues en mans de gent del PP un partit que no compta aquí per a res.
   Sembla ser que l’únic moment de lucidesa el van tenir en votar Laporta…i encara, que la moció de censura no va prosperar per pèls.
 • I no pot ser…
  Jordi Carbonell | dimarts, 14 de desembre de 2010 | 11:13h
  que Qatar gracies a la celebració del Mundial i el patrocini d’un club com el Barça, assumeixi poc a poc compromisos seriosos envers els drets humans?. O que gracies en aquest patrocini els qatarís més progressistes -en el ben entés del que es progressisme en el món islàmic- ho tingui més fàcil per influir en les autoritats del seu país?.
  • ..//..
   rginer | dimarts, 14 de desembre de 2010 | 12:09h
   No …. mai … hi ha massa diners en aquest país. Drets Humans ? No saben el què és; hi han musulmans esperant ajuda a Birmània, Palestina, Malaysia, Indonèsia i fins i tot a l’antiga Iugoeslàvia; ni tan sols es preocupen dels infants d’altres religions o països no islàmics. Només volen generar diners i més diners.
   Dins el seu petit país tot ho ténen solucionat, no els falta de res ……
   • Aquesta gent fa
    borinotus | dimarts, 14 de desembre de 2010 | 14:30h

    més de seixanta anys que manté els palestins en camps de refugiats per mantenir uns màrtirs tot culpant Israel i fer-los servir com la tinta de calamar per tal que la seva gent estigui entretinguda amb això, que si algú els surt massa rebotat es pot desfogar lluitant contra l’infidel.

    Jordi, no t’enganyis. La Junta del Barça no ha pres aquesta decissió per a actuar com a missioner que vol convertir un país a la democràcia.

 • ..//..
  rginer | dimarts, 14 de desembre de 2010 | 06:58h
  Bona recerca i apunt clarificador. I ahir ja es va explicar que el que paga és una financera que ‘ajuda’ a Qatar Foundation i pot publicitar una altra marca quan vulgui. El senyor Rosell ha venut la seva empresa a un grup financer saudí, i m’agradaria veure les condicions de la venda, si aquest contracte forma part del paquet. I el que més emprenya és com quan comuniquen la decisió, totalment lícita, ho fan cercant excuses, explicacions, sospitoses, gens clares, sempre justificant i donant suport a Qatar. (Em recorda la Marbella de’n GIl … vénen els àrabs i ja tenim diners ……)
  I estaría bé que es recordés que si una samarreta futbolera val tans diners és perque uns jugadors, uns tècnics, un grup de gent i un entrenador ho han guanyat tot i continúen jugant a aquest esport com els àngels …..
  • Lògica de mercat
   borinotus | dimarts, 14 de desembre de 2010 | 14:25h
   Estic segur que l’operació legalment deu ser impecable. Però que ho facin ja donant explicacions com posant-se la bena abans de la feria dóna que pensar (com deia ahir excusatio non petita, accusatio manifesta).
   No és estrany que el capital provinent de monarquies àrabs entri en club de futbol europeus, a la Premier són propietaris de clubs diversos. Però és clar, aquests clubs no s’autodenominen “més que un club”, fer-ho implica que no només has de tenir una actitud determinada sinó també ser consequent amb el que implica.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s