L’exèrcit pren el control aeri.

borinotus | 2- Socials | dilluns, 6 de desembre de 2010 | 20:01h

El caos provocat per la vaga il·legal dels control·ladors aeris ha provocat que el govern espanyol proclami l’estat d’alerta durant quinze dies i que el control de l’espai aeri estigui supervisat per militars.

Als que han patit les cues, retards i cancel·lacions segurament els deu semblar molt bé que hagi hagut ma dura en aquesta situació. Però anem amb compte. Es comença tirant ma de l’exèrcit perquè una vaga no et deixa fer vacances i s’acaba justificant la supressió del dret de vaga o d’altres coses.

Perquè, què és allò condemnable de tot el que ha passat aquest cap de setmana?

La vaga il·legal i per sorpresa? Les protestes d’un col·lectiu que te sous enormes? El caos provocat?

Fa uns anys una vaga del mateix tipus (il·legal, no convocada) feta per personal de l’aeroport d’El Prat que va envair les pistes va provocar un caos similar. Restringit a aquest aeroport, això sí (Llavors es va dir que si hagués passat a Barajas haguessin cridat a l’exèrcit de seguida). No ha estat fins a uns mesos (dos anys després) que s’ha emés sentència. Segurament ara no trigaran tant. I caldria recordar que aquella mobilització va despertar la solidaritat de part de l’esquerra més combativa, aquella que proclama que les vagues no es negocien i que si es fan no es fan per a que siguin innòcues.

Es jutja la gent pel que fa o pel que és? Les coses és jutgen pel que són o per qui les fa?

La lògica hauria de ser que la vaga és il·legal i ha provocat un caos que paralitza serveis públics essencials per a la comunitat (Si és que es pot dir així d’agafar l’avió per anar de vacances) i això ha provocat l’estat d’alerta. El fet que el col·lectiu vaguista estigui ben remunerat no te res a veure. Tot això dels privilegis que ens estan esbombant tant és relatiu. Més privilegis tenen uns nois que tenen com a única virtut saber fer cabrioles amb una pilota. Posats a fer demagògia també es podria dir que amb una situació de crisi profunda amb un 20% d’aturats i un percentatge similar per sota del llindar de pobresa els que es poden permetre anar de vacances també són privilegiats.
El dia que AENA estigui privatitzada i els sous dels control·ladors s’hagin d’adaptar a la lògica de l’empresa privada veurem si cobren massa o no. De moment una comparativa amb altres països europeus ens pot ajudar a deduir que potser sí.

Sigui com sigui, allò que a mi més em crida l’atenció és el rerefons que se’n pot deduir. Avui, en el marc de la celebració del dia de la constitució espanyola el president del Congrés José Bono ha fet una d’aquelles arengues florides i s’ho ha fet venir bé per a ficar en un mateix discurs  la vaga de control·ladors, la defensa de l’actuació de l’exèrcit per a garantir que no hi hagi “xantatges per part de qui volen privilegis” i fer proclames per la unitat d’Espanya.

Ja sabem que això de la unitat d’Espanya defensada per l’exèrcit no s’ho creu ningú en l’època actual (Bé, potser aquest sí que s’ho creu, orgullós com està d’aquest exèrcit que te el trist rècord d’haver matat més gent “a dintre” que “a fora” del territori que diu defensar) però a ells ja els va bé mostrar aquest espantall per a espantar les jaies. Coses com aquestes les veurem més sovint a partir d’ara.

Comentaris: 2
 • Jo també
  francesc_cabiro | dilluns, 6 de desembre de 2010 | 23:12h
  Jo també he notat aquest rerefons … Bén mirat, aquest polític és com un llibre obert.
  • Una de les coses
   borinotus | dissabte, 11 de desembre de 2010 | 01:53h
   que més pena em fan de no ser independents és que personatges de tan poc nivell es creguin tan superiors per a insultar-nos i reiure’ns a la cara.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s