Quan la vaga sigui per la independència ja en parlarem.

borinotus | 2- Socials | dilluns, 27 de setembre de 2010 | 13:34h

Com sempre passa en aquests casos la vaga de dimecres serà seguida per funcionaris, treballadors de grans empreses (tipus SEAT per entendre’ns) i para de comptar. Els aturats obviament no en faran. Els estudiants no tindran classe però els comptaran com a vaguistes malgrat que no treballin. Per als autònoms i comerciants fer vaga és putejar-se a si mateix i els treballadors de les pimes la secundaran de forma desigual, o sigui poc.Quant a mi, les meves raons per a no secundar la vaga són les següents:

–    Perquè si els sindicats volien fer un autèntic cop de força han tingut prou temps per a fer-lo durant tot el temps de tramitació de la llei. Fer-lo ara amb tot dat i beneit pel Congrés de Diputats, pel Senat i publicat al BOE no serveix per a gaire cosa.
–    Perquè encara recordo el dia que la societat es va mobilitzar contra la crisi de les infraestructures el dia 01/12/07 i els sindicats que ara ens criden a la vaga es van alinear amb el sector espanyolista. L’esbroncada i xiulada i els crits de “botiflers!” que la multitud feia en passar per davant del seu edifici de la Via Laietana no són fàcils d’oblidar.
–    Perquè la seva posterior implicació en la manifestació d’Òmnium Cultural del 10 de juliol sembla més el gir del penell a favor del vent que bufa que no un canvi de rumb del seu vaixell. Quan trenquin els lligams amb els sindicats espanyols potser em començo a creure que defensen els interessos dels treballadors d’aquest país
–    Perquè ja se que que hi ha sindicats nostrats i altres col•lectius (CSC-Intersindical, Cup,…) que volen donar-hi un accent sobiranista a la jornada però, amb tots els respectes, són quatre gats i ningú no els tindrà en compte a l’hora de fer valoracions. El tant, ja sigui positiu o negatiu, se l’apuntaran els sindicats espanyols.
–    Perquè no se si els canvis en la legislació laboral seran bons o dolents, però amb l’actual l’estat espanyol ha assolit la xifra d’un 20% de la població activa en atur (1 de cada cinc) i dels que treballen molts ho fan en condicions precàries. Rècord en un país europeu. Si en la resta d’Europa tenen menys atur i van sortint de la crisi val més fer com ells i no invents estranys.
–    Perquè els sindicats només es preocupen de defensar els seus delegats sindicals, els seus  afiliats, els funcionaris i els treballadors de grans corporacions. Per aquest ordre. I per això seran aquests els que presumiblement faran vaga de grat.
–     Perquè en moltes petites i mitjanes empreses fer vaga suposa un perjudici més gran a ells mateixos que el que suposadament se li pugui fer al govern de Zapatero.
–    Perquè l’esquerra encara te un discurs que es mou en paràmetres que eren vàlids en temps dels nostres avis quan la classe treballadora no tenia garantits els drets més elementals i difícilment tenia accés a l’educació i per tant a la possibilitat de millorar el seu nivell de vida.
–    Perquè a casa nostra el més semblant que s’apropa a la definició de classe treballadora que te certa esquerra és en bona part un sector de la població que es mou entre la xenofòbia a l’immigrant i la eisimofòbia a Catalunya i és o vot captiu socialista o vot cobdiciat pel PP o C’s.
–    Perquè bona part d’aquesta gent també són els que estan afiliats als sindicats (o be treballen en empreses on aquests són forts) i que no dubten d’anar a xiular l’himne de Catalunya l’Onze de Setembre al crit de “menos banderas (catalanes, s’entén) y más trabajo” com hem vist en alguna ocasió.
–    Perquè ells mateixos són els que han empastifat els balcons i finestres dels  barris on viuen d’estanqueres des de la seva victòria del mundial de futbol i encara moltes hi són ara. I això és un gest que (excepcions que calgui fer a banda)  en aquest país no és gens innocent.
–    Perquè bona part dels seus fills ja han nascut aquí i malgrat estar completament escolaritzats encara en trobes molts menors de trenta anys que no són capaços d’escriure o parlar dues frases en català. Ras i curt, no els dóna la gana.
–    Perquè amb un índex de joves de gaire el 24% (quasi un de cada quatre) que ni estudien ni tenen feina ni la busquen (o sigui que no fan res en tot el dia i cada dia) i no de forma circumstancial, s’arriba a la conclusió que no tota la culpa és del govern (Ni de l’escola).
–    Perquè allò que considero que és veritablement d’esquerres no és que la majoria de gent possible visqui de l’estat ja sigui via subvenció o col•locació  de per vida sinó que la gent pugui desenvolupar el seu potencial a la societat i que els recursos públics es destinin únicament a afavorir l’ascensor social per als desafavorits i a ajudar a qui realment no pugui sortir-se’n. La resta, que espavilin.
–    Perquè ara per ara l’única proposta que suposaria un canvi a millor en la societat i l’economia d’aquest país seria la independència. Fins i tot en les seves versions més poc revolucionàries. I no veig (ni ho esperava tampoc) que els convocants de la vaga en facin cap esment. Així que si un dia es fa una vaga per a exigir la independència segurament hi seré escèptic, però en podríem parlar.

Comentaris: 6
 • jo sí faig vaga
  Zel| Adreça electrònica | dimecres, 29 de setembre de 2010 | 11:42h
  Per mi seria molt més fàcil no fer vaga, ja m’han retallat el sou i avui també ho faran, i segurament hi tornaran…el meu home té una petitíssima empresa, i pateix la retallada dels bancs i la poca capacitat adquisitiva dels clients…i penso que per decència, per futur, pel fills que SI VOLEN TREBALLAR I NO TROBEN FEINA, i sabem que tenim raó,,,
  la vaga la fem per consciència de saber que arribem al final de tots els drets individuals…
  • Precisament…
   borinotus | dimecres, 29 de setembre de 2010 | 15:11h
   …la legislació laboral actual possibilita que la gent que vol treballar
   no trobi feina. Ja seria hora d’anar-la canviant, no trobes? Doncs
   aquest no-canvi és el que volen els organitzadors de la vaga d’avui. No cap altre. Als
   sindicats els importa ben poc que l’empresa del teu marit no tingui
   finançament.
 • Hi estic tan d’acord,
  TATAY | dimecres, 29 de setembre de 2010 | 11:31h
  …que no puc afegir res més. Salut i treball, company. (un autònom que avui treballa per que no es vol putejar més a si mateix i per que els sindicats -ni gairebé ningú- no han mogut un puto dit per defensar les seves més que precàries condicions de treball).
  • Salut i sort
   borinotus | dimecres, 29 de setembre de 2010 | 14:06h
   Els autònoms sou petit-burgesos i enemics de la classe obrera. T’ho dic per si no ho sabies.
   Allò curiós és que un dels pilars de les teories marxistes era (ho dic en passat) la reivindicació d’acabar amb la situcació que feia que el treballador era alienat del fruit del seu treball. En fi.Ja he vist que m’has fet publicitat al Facebook. 😉

 • Jo penso fer vaga
  Llaudal | dilluns, 27 de setembre de 2010 | 17:10h
  perquè no la faré contra o a favor dels sindicats sinó a favor meu i dels meus. Sento que no hi hagi sensibilitat nacional en els sindicats com sento i em revolta l’actuació funcionarial dels sindicats. Si fos per a ells, jo tampoc la faria. Però si no fem vaga, el govern encara se sentirà més fort per collar-nos més i cedir encara més a la pressió del món financer i empresarial. I el següent capítol, el de les pensions, que Déu ens agafi confessats. Ens estem comportant com a anyells… ara tindrem ocasió de belar un xic. Tens raó en el que dius, però jo hi afegeixo altres consideracions.
  • La vaga
   borinotus | dimecres, 29 de setembre de 2010 | 14:09h
   la convoquen els sindicats espanyolistes i subvencionats. T’hi pots afegir amb d’altres consideracions però computaras com que els dones suport.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s