Que vingui la guàrdia civil a fer la classe en castellà*

borinotus | 2- Socials | dimecres, 22 de desembre de 2010 | 23:31h

La sentència del Tribunal Suprem que es carrega el model d’ensenyament lingüístic basat en la immersió lingüística en català és un pas més que demostra que l'”encaix” de Catalunya a Espanya és impossible. Ells ja han posat les seves normes i condicions de com hi hem d’estar “si volem ser espanyols” i ara depén de nosaltres i només de nosaltres acceptar-ho o no. “España és asi. Lo toma o lo deja

Tiben la corda i cada cop la tiben més. Doncs ves que no s’acabi trencant.
N’hi ha ara qui en vol treure-hi ferro però d’altres hi veuen un ultimàtum i una oportunitat per a reaccionar (d’una vegada). Els més assenyats demanen fermesa al nou govern.

Fins ara tota iniciativa encaminada a demanar l’ensenyament en castellà havien acabat en fracàs. Eren iniciatives promogudes pel PP, alguns membres del PSOE, C’s i gent d’aquesta, amb la complicitat dels mitjans de la caverna mediàtica espanyola. Anaven a barris de majoria de població d’origen espanyol i intentaven vendre la moto a algun passerell.

Recordo un cas a Badalona (barri de St. Roc) on van aconseguir que un pare (només un) demanés que al seu fill se li fessin les classes en castellà. Al final el TSJC li va donar la raó. Per a que veieu el nivell d’aquesta mena de gent,  el pare després es va queixar que el seu fill havia d’estudiar tot sol.

Segurament esperaven una sublevació en massa de pares demanant el mateix. I és que deuen quedar molt estranyats que la massa castellanoparlant no ocupi els carrers en defensa de l’espanyol (De fet, la sentència feta pública avui es basa en recursos presentats per TRES famílies).
Que no tenen prou en veure el resultat dels comicis electorals? En els darrers, sense anar més lluny, el suport rebut per PP i C’s és força minso (i ells diuen que és el major de tota la història), Només cal veure que e la gent que ha votat fins ara a les consultes independentistes supera de llarg els vots rebuts per aquestes formacions i això que encara no s’ha fet ni a Barcelona ni a molts altres llocs….I és que haurien d’aprendre que una cosa és tenir arrels espanyoles i una altra és ser imbècil feixista i eisimòfob.

On pot acabar tot això? En uns quants casos més de pares que demanin classes en castellà?
O potser, obliguen a fer dues línies escolars, una en català i una altra en castellà (pagant-ho tot nosaltres, és clar)?
Doncs mireu, potser aquesta possibilitat tindria el seu què. Ja sabem quina gent hi apuntaria els seus fills: killeria diversa, espanyols repatanis, latinkings, carns de ni-ni i altra fauna per l’estil (sí, sí a tot arreu hi ha de tot però no cal tenir diplomatura en sociologia per a saber identificar els comportaments de certs grups socials).  Encara hi aniria bé pera netejar l’escola normal de rèmores que ni volen avençar ni deixen avençar els altres.  Seria interessant veure al cap d’un temps els resultats de cadascuna de les línies pel que fa a fracàs escolars, nivells d’excel·lència, etc…

Tanmateix espero que l’escola (centres, professorats, pares) i la societat sencera no es quedi amb la boca tancada. I menys encara el nou govern (Ostres, quina estrena Artur!). Si als professors no els dóna la gana d’explicar Socials o Matemàtiques en castellà, que faran? Enviaran la guàrdia civil? Els tancs? Au, bah.
Si fins i tor el Parlament Europeu va avalar la immersió lingüística! Ara no hi tindran res a dir? Es pot fer que s’hi pronunciïn?

*Poso l’exemple de la guàrdia civil pel seu simbolisme identificador de l’Espanya negra de sempre i pel fet que essent els seus membres en la seva majoria gent sense ofici ni benefici i/o persones de gran ignorància, donava un toc humorístic al títol imaginar-los donant les classes que els professors es neguessin a fer. Això m’ha permés canviar el títol que havia pensat en un principi (Que vingui la puta de sa mare a fer les classes en castellà) que no s’adeia al to emprat generalment en aquest blog.

Imatge: Diari Ara

Comentaris: 5
 • latrappola | dijous, 23 de desembre de 2010 | 20:28h
  Totalment d’acord amb el que dius, però és que això és només el començament.

  Avui llegia que els de CCC faran denúncia per desacatament si no es compleix la sentència. Com el TS actua de forma arbitrària, per molt que el govern faci, sempre pensaran que és massa poc. No seria estrany veure algun director d’escola, un conseller, i un President de la Generalitat, processats i inhabilitats. Si es van ficar amb un Lehendakari, i fins i tot amb un cap de l’oposició socialista, no en dubtis que amb nosaltres seran més agressius. Si no actuen així, serà perquè veuran formes més efectives d’imposar-se.

  És qüestió de temps que presentin recurs contra la llei d’educació. Probablement s’esperaran al proper president del PP, perquè no semblaria lícit declarar ara inconstitucional una llei que fa 30 anys que s’aplica, però una previsible gran victòria els legitimaria per fer-ho. Com s’ha vist que el TC té capacitat de legislar, no caldria derogar, només els caldria modificar uns pocs articles obligant a fer ensenyament en castellà.

  Un altre pas que faran serà un acord entre PSOE i PP per fer una llei d’ensenyament a nivell estatal. Diran que respecta les competències de les autonomies, però per altra banda insertaran certs elements comuns segons els preceptes constitucionals. Amb aquesta llei s’asseguraran el control del sistema educatiu imposant un sistema únic d’oposicions del professorat. Quan arribi el moment ens trobarem que no serà constitucional exigir coneixements de llengua catalana als professors que vulguin exercir a Catalunya (sentències del TC en aquest sentit, ja n’hi han). Per altra banda aniran introduint tan com puguin l’anglès, però sempre es farà en detriment del català.

  Tot això ho faran amb ben poca oposició, perquè asseguraran que es farà amb la millor intenció del món, permetent l’ensenyament en castellà, però al mateix temps protegint l’ensenyament en català.

  El següent pas serà la liquidació efectiva de la línia en català, argumentant que no hi ha prou professors, o que el sistema és econòmicament inviable.

  Què ens sembla impossible que d’aquí uns anys l’ensenyament sigui només, o majoritàriament, en castellà? Jo no ho veig tant clar. Si saben esperar els moments adients, i anar refredant les patacades, la indiferència serà la tònica general de la població. Si d’aquí uns anys no hem sabut crear un estat propi, aquest serà el resultat final. Trigaran més o menys, però ells no toleraran mai que hi pugui haver ensenyament en català.

  • I més coses
   borinotus | dimarts, 28 de desembre de 2010 | 13:23h
   Jo ja estic veient que el proper objectiu sigui TV3. Des de la seva fundació que estan reclamant una quota en castellà….

   Veig que apareixes molt de tant en tant però no has perdut la inspiració. A veure si et veiem més sovint…. 🙂

 • ..//..
  rginer | dijous, 23 de desembre de 2010 | 06:51h
  ….. i tiben, i tiben ….. però mai no caurà !
  • I si passéssim a l’ofensiva?
   Llaudal | dissabte, 25 de desembre de 2010 | 14:42h

   En el primers temps de la transició es barraven els textos públics en castellà, s’enganxaven demandes de només en català, català llengua pròpia de Catalunya, intensificar la campanya per a cinema en català, etc.
   Una nació, una llengua!

   • Ofensives
    borinotus | dimarts, 28 de desembre de 2010 | 13:20h
    Trobarem a faltar l’empenta de La Crida i similars…Ara veiem que tampoc haviem avençat tant si d’una bufada t’ho desmunten tot.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s