Setoronamoraodelalunaaaaa

borinotus | 2- Socials | dijous, 29 de juliol de 2010 | 00:04h

De les corregudes de braus com a fet social ja en vaig parlar en un apunt fa un parell d’any (concretament aquest). Així doncs que no tinc gaire cosa més a dir sobre el fet taurí. Tanmateix avui cal fer-se ressó de la decisió presa pel Parlament.

El projecte d’abolició de la fiesta tenia com a fonament la defensa de la dignitat de l’animal però ha esdevingut per a desesperació de més d’un socialista,  en allò que diuen un debat identitari gràcies als esforços del PP i C’s amb la complicitat lògica del clan Balaná (propietari de la Monumental, a més a més de cinemes contraris a projectar films en català  i  també finançadors del partit Ciutadans)

Debat identitari que també han entés també molts mitjans estrangers. I que voleu que us digui? De cara enfora ja va bé que es mostri l’independentisme i Catalunya com amics dels drets dels animals i l’espanyolisme com a simpatitzant de tradicions bàrbares.  Bé, ells en diuen cultura, i per a demostrar com són de cultes aquest vespre han atacat una seu d’ERC.

També parlen molt de llibertat. Els mateixos que no deixen un poble decidir, clausuren diaris, prohibeixen partits polítics. És clar que si  ells entenen com a llibertat el fet de fer un espectacle d’una tortura….

No deixa de ser curiós que a les Illes Canàries es fes l’any 1991 una llei de protecció dels animals (pensada sobretot per a acabar amb les populars lluites de galls però que va acabar de retruc amb les corrides) i llevat d’alguna queixa puntual ningú no hi fes gaire cas i en canvi si es pren la iniciativa des d’aquí….

En realitat penso que a Catalunya les corrides no tenien gaire futur. Si no hagués hagut aquesta ILP els toros haguessin desaparegut  en no gaire anys per pura lògica econòmica (A no ser que “algú” hi fes de mecenes “desinteressadament”). La plaça no s’omplia mai, la majoria d’espectadors eren turistes (als quals se’ls passaven les ganes de tornar-hi) i només de tant en tant, quan hi feinejava José Tomàs, la plaça era plena de gom a gom….gràcies a que noliejaven autocars que portaven gent de fora. Entre els entusiastes assistents destacaven relíquies com ara Joaquin Sabina i Joan Manel Serrat, icones del progressisme i muses del PSOE. I és que els socialistes, que excepcionalment avui tenien llibertat de vot, han votat massivament igual que el PP cosa que estem farts de sentir que és pecat mortal o encara pitjor. Coi de friquis!

Comentaris: 2
  • Festa? taurina.
    Enrique Cortes Garcia | dijous, 29 de juliol de 2010 | 13:13h
    Ya tocaba, ya. Estoy totalmente en contra de las corridas y de cualquier tortura a cualquier se vivo.
    Les tenian que torear a ellos, solo para ver si les gusta…

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s