Tibant la corda

borinotus | 2- Socials | dimecres, 9 de febrer de 2011 | 15:14h

Dia interessant el d’ahir políticament parlant. Van esdevenir-se tres fets que denoten que la relació Catalunya-Espanya està entrant en un camí difícil. O si voleu, s’està acabant el bròquil.

Aquests tres fets són l’autorització (sic) de Zapatero per a que Catalunya emeti deute, la declaració independentista d’un antic prohom del PP català com Manuel Milian Mestre i l’admissió a tràmit per part de la Mesa del Parlament d’una Proposta de Llei per a la Declaració d’Independència de Catalunya.

La primera. Zapatero va autoritzar a Catalunya per a que s’endeuti. Encara més, en un gest de magnanimitat va dir que pagaria 759 milions d’euros per a infraestructures  que estaven pendents de pagar-se… des del 2008!!!

O sigui no només s’emporten cada any el 10% del PIB català sinó que a més a més incompleixen els compromisos adquirits i ens han de permetre endeutar-nos més  (només  per a dos mil milions) per a poder tenir diners per  a  costejar serveis bàsics.

I encara més hem de sentir com borden pels privilegis concedits als catalans.

La segona. Ahir a la tertúlia d’El Matí de Catalunya Ràdio va tenir moments memorables com ara la repassada que es va fer al corresponsal de Financial Times a Madrid, Victor Mallet, per la dèria que te d’informar del que no sap contribuint a la mala imatge de Catalunya al món.

Però a més a més  Manuel Milian Mestre antic membre destacat del PP  va dir que “No he estat mai independentista, però seguint la lògica d’aquesta conversa, la solució és l’independentisme”.


La tertúlia sencera la podeu sentir tot seguit:

http://www.catradio.cat/audio/508871

No és per res però sembla que al PP tothom qui te una mica d’intel·ligència i de capacitat de gestió se n’ha acabat distanciant o fins i tot n’ha renegat: Enric Lacalle,  Josep Piqué, Josep Curto,…i Milian Mestre va pel camí.

I mireu qui hi remena ara les cireres: Fernandez Diaz, Sanchez Camacho, Garcia Albiol,….No és allò que dius una brillantor intel·lectual precisament.

Parlant de cireres, la millor definició d’aquest partit la va fer en Daniel Sirera quan va dir que era una merda.

La Tercera. Solidaritat Catalana per la Independència havia presentat una Proposició de Llei de Declaració d’Independència, no és una llei que proclami la independència el dia de la seva aprovació sinó que és “una Llei que té per objecte regular les passes que el Parlament i el Govern de Catalunya haurien de seguir per iniciar el procés d’independència i el seu reconeixement internacional, i per declarar-la

Ahir era el dia en que la Mesa del Parlament havia de decidir si s’admetia o no a tràmit. Els vots de CiU van permetre que s’aprobés mentre que PSC i PP van votar en contra ( la resta de partits no hi són representats). Ara en un termini de dos mesos (ben a prop de la consulta sobiranista de Barcelona i de les eleccions municipals!) s’haurà de tractar i els partits que hi estiguin en contra podran presentar esmenes a la totalitat per a evitar que tiri endavant. Tanmateix hi ha qui ja ha titllat aquesta llei d’il·legal cosa que diu molt del nivell de segons quins parlamentaris (Una proposta de llei no és ni legal ni il·legal i el rang de llei el dóna o no el Parlament que és la seva feina).

Tot seguit us deixo la conferència de premsa de l’Alfons Lòpez Tena que va fer ahir sobre aquesta qüestió i d’altres que es van tractar ahir. He descarregat el video de la web del Parlament però no es pot penjar al blog ja que no permet penjar fitxers en mp4 així que haureu de clicar l’enllaç d’aquí baix.

Si abans he esmentat el baix nivell d’alguns parlamentaris tampoc es queden enrere alguns periodistes (atenció al minut 12)

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=903774&p_cp2=&p_cp3=&p_cp22=

Comentaris: 2
 • latrappola | dijous, 10 de febrer de 2011 | 21:35h

  De fa unes setmanes que no em perdo cap de les rodes de premsa de l’Alfons López Tena al Canal Parlament. Des dels temps dels monòlegs d’en Quim Monzó que no he vist res de tan bo. Friso pel dia que podrem veure el cara a cara entre en López Tena i l’Artur Mas.

  M’hi jugo un peix que abans de què acabi la legislatura, aconseguirà treure tan de polleguera l’Albert Rivera, que aquest acabarà cridant el que pensa realment i té cura de no dir mai en públic, i això serà el final de la seva carrera política.

  • ALT
   borinotus | dissabte, 12 de febrer de 2011 | 19:14h

   Em penso que la web del Parlament no deu haver tingut mai tantes visites com aquesta legislatura. Els videos de les compareixences de l’ALT són compartits i enviats per fòrums i xarxes socials.

   I si compares amb els videos de la resta de grups veus la diferència de nivell. Curiosament, o no tant, com més espanyolista és el partit més baix és el to dels seus diputats.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s