Una monarquia absolutista i flexible.

borinotus | 2- Socials | dissabte, 11 de desembre de 2010 | 01:42h

Diuen que el Barça ha arribat a un acord per a mostrar publicitat a la samarreta. Publicitat d’un patrocinador que pagarà per aquest fet, vull dir, no com ara.

Aquest patrocinador és Qatar Foundation, una fundació dedicada a promoure l’educació de les noves generacions d’acord amb els més alts éstandards internacionals segons diu la seva web. (la seva web per cert encara no diu res d’aquest acord de col·laboració, la del Barça sí)

La presidenta de la institució és Sa Altesa la xeiquessa Mozah bin Nasser Al Missned, segona esposa de l’actual Emir Hamad bin Khalifa Al Thani. Un altre membre de la família reial que forma part del Consell Directiu de la Fundació és el xeic Hamad Bin Nasser Al Thani, president del Qatar Development Bank.
Calé llarg, doncs. Un patrocinador que pot fer guanyar molts diners al Barça. Fantàstic, oi?

Llàstima que aquest exòtic (per a nosaltres, és clar) i fascinant emirat del Golf Pèrsic sigui un lloc on, malgrat que les seves lleis proclamen el contrari (Sobre el paper és un dels estats més liberals de la Península Aràbiga), sovinteja la discriminació i la violència contra la dona especialment si és immigrant. El dret d’associació política o sindical està restringit així com la llibertat d’expressió, la diversitat sexual o la d’opinió i creença (podeu llegir això i això per a més detalls).

Una monarquia absolutista però flexible que diu en Javier Faus en un exercici de retòrica admirable però que dificilment ens pot convèncer que el logotip de la Fundació Qatar pot conviure en harmonia a la samarreta al costat del d’Unicef i que pot ser compatible amb els valors que se’n deriven del “club que és més que un club”.

(Bé, incompatibilitat segons i com, que Sa Altsa la Xeiquessa Mozah és enviada especial per la Unesco per la Educació. I la Unesco i la Unicef són fills de la mateixa mare)

He vist alguna amistat que s’ha fet el ferm propòsit de no veure més partits del Barça per aquesta contradicció. La meva postura no és tan heroica (si vaig sobreviure a Nuñez i Gaspart, podré amb Sandrusko) i qui estigui lliure de comprar objectes fabricats en fèrries dictadures que convoqui el primer boicot. Qui no té res que hagi estat fabricat a la Xina per exemple?.
Però sí que hi ha coses que no es poden tolerar en una institució que vol encarnar uns valors. Potser sí que cal diners (malgrat que encara no han aclarit res de forma concloent sobre l’auditoria famosa) però una entitat com el barça ho hauria de tenir fàcil per aconseguir patrocinis que no donin peu a aquesta mena d’ambigüitats. Tant criticar l’Uzbekistan i mira.

A més a més caldria recordar que una de les primeres decisions de la nova directiva va ser retirar la Presidència Honorífica a Johan Cruyff perquè aquesta decisió no havia estat ratificada pels socis. Suposo que per coherència caldria consultar als socis també aquesta qüestió. Després de tot acceptar un patrocinador és una cosa més transcendent i important que no l’atorgament s’una insígnia.

No se, però em sembla que el President Rosell està perdent suports ràpidament. És aquesta qüestió, és el fe de restringir la possibilitat de fer-se soci del Barça, és anar a postrar-se davant del president extremeny, és el silenci davant dels atacs a l’equip per part de la caverna, és el fet de deixar que en Pep aguanti tota la pressió….

Un detallet més, l’ex-empresa de Sandro Rosell BSM te entre els seus principals clients el govern de Qatar.

Vés que no sigui veritat allò que diuen…

Un darrer detall  que em te una mica amoïnat però s’ha de dir tot. Aquesta decissió de pactar aquest patrocini, ha estat decisió de la Junta només o Guardiola hi te alguna cosa a veure? Recordem que Guardiola va jugar en aquell país i hi te contactes. De fet, va donar publicament suport a la candidatura qatarí per al Mundial de Futbol del 2022 que el va guanyar….

(Una darrera cosa, estic segur que si el patrocinador fos israelià hagués hagut un merder de ca l’ample per part de la pijoprogressia de sempre, però ara no diran gaire cosa. Ja està, no hi te gaire a veure però si no ho dic rebento).

Arxius: Sandro
Comentaris: 4
 • A aquestes monarquies
  Llaudal | dissabte, 11 de desembre de 2010 | 17:07h
  absolutistes, però flexibles, com menys ens hi acostem, millor. Diner fàcil, sí, però massa. Vull dir que massa ens haurem de tapar el nas davant la manca de drets humans i el tuf de teocràcia. Tens raó que si es tractés de la teocràcia (però flexible!) israeliana, la cosa hagués explotat per part de la internacional papanata (o progrepijo-papanata).
  Sandrusko té laportafixació i qualsevol iniciativa seva sembla calcada en negatiu del que havia fet l’antic president. I amb mala pota! Costa molt succeir a un president com Laporta! I no és pas fàcil embrutar-lo; en això ha fracassat i per això perd suports…
  • No hagués estat tan greu
   borinotus | diumenge, 12 de desembre de 2010 | 00:02h
   si no haguessin intentat “colar” que Qatar és el que no és (Excusatio non petita, accusatio manifesta). O si la Fundació aquesta no estigués control·lada pel mateix poder que governa.
   Hagués estat millor posar-hi una marca comercial, com tothom.  Després de tot si s’ha triat Qatar és perquè en Sandro hi te negocisa allà (cosa molt legítima en principi) i no perquè el importi gaire els principis rectors de la Fundació,
 • “sospitos”
  Enrique Cortes Garcia | dissabte, 11 de desembre de 2010 | 02:30h
  Pues sí, es un poquito??? sospechoso todo esto…. cuando he visto la noticia en el teletexto y que el patrocinador era de Qatar he pensado: ya la hemos liao. Y bien, lo que tú dices supongo que pronto llegará a la opinión pública y ya veremos que pasa….
  • No passarà gaire cosa
   borinotus | diumenge, 12 de desembre de 2010 | 00:03h
   i tal dia farà un any.  Però després que no ens vinguin donant lliçons de res.

One response to “Una monarquia absolutista i flexible.

 1. Retroenllaç: Les amistats perilloses de la Qatar Foundation (i del Barça) | Temps d'incertesa (com tots)

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s