#catalanrevolution? Ara us escolto

borinotus | 1- Politics | divendres, 20 de maig de 2011 | 14:31h

En el meu post d’ahir (#spanishrevoquè?) esmentava que les protestes i acampades que es feien a l’estat espanyol tenien unes característiques que no podien traslladar-se a la realitat del Principat de Catalunya. Pel nom però també per altres causes, per exemple la queixa per un bipartidisme que ni aquí ni a Euskadi existeix, o per la certesa que una de les coses principals que farien que la nostra situació econòmica millorés sensiblement i no calguessin fer retallades dràstiques és la finalització de l’actual relació amb Espanya.

Això suposo que és una de les causes per la diferència abismal entre la capacitat de convocatòria de l’acampada de la Puerta del Sol de Madrid (èxit rotund) i la de la Plaça de Catalunya de Barcelona, nombrosa però no per a tirar coets ni molt menys. Per això de la primera sempre es mostren imatges aèries i de la segona només imatges a peu de carrer.
Molt indicatiu, sobretot per a una ciutat com Barcelona on hi ha tanta experiència d’omplir els carrers.

Per acabar de reblar el clau algunes actituds dels portaveus (nomenats per qui?) els primers dies i la proposta feta des de Madrid de proposar una circumscripció única per a les eleccions espanyoles ha provocat els trencament i que l’etiqueta #catalanrevolution es consolidés amb força.

Aquesta proposta no només no acabaria amb el bipartidisme sinó que el potenciaria a banda de fer augmentar el poder dels aparells dels partits. Dificultaria l’accés al Congrés de les formacions petites i ja no diguem les “regionals”.
Per acabar-ho d’arreglar ho complementen amb una petició de llistes obertes. Circumscripció única amb llistes obertes vol dir que cada votant haurà de triar  TOTS els escons, tots 350, i que cada papereta de cada formació haurà de tenir aquest nombre de caselles per a marcar. Imagineu les paperetes!!!.
Al contrari, més lògic seria que les circumscripcions fossin més petites.
En fi, molta sort als amics espanyols en la seva lluita per canviar les coses. La meva solidaritat però que comprenguin que pobles diferents tenen realitats diferents.

Els de #catalanrevolution ja han fet manifestos. Bé, fidels a la tradició catalana d’anar units cadascú per la seva banda, se n’han fet més d’un. Jo n’he trobat dos: aquest i aquest (personalment m’agrada més el primer. El segòn el trobo més parcantaire i de fer volar coloms). N’he vist comentaris d’espanyols que hi diuen de tot. Sort que aquests són els bons…

Aquest aterrament a la realitat concreta del país (les coses es canvien fent propostes concretes i realitzabels i no fent llistes de bon propòsits i entonant eslògans més o menys enginyosos) i la simpatia automàtica que genera que la Junta Electoral hagi prohibit els actes a partir de la mitjanit segur que farà que les concentracions catalanes guanyin embranzida. Encara diria més, si accentuen el seu vessant sobiranista i no hi ha incidents és possible que el Govern s’empesqui alguna excusa per a no enviar-hi els Mossos (ja han fet alguna insinuació en aquest sentit). O (siguem malpensats) li vulgui passar la patata calenta a la Guàrdia Urbana per acabar de desgastar Hereu. O igual no hi ha ningú que enviï la policia enlloc, ni aquí ni allà.
Zapatero ha dit que hi actuarà amb intel·ligència, ja estem més tranquils, doncs.

Ja veurem que passa. Jo acabo dient el mateix que ahir, que no cola és que ens vulguin vendre que uns quants centenars (milers si voleu) d’acampats heterogenis poden fer tremolar un concepte tan abstracte com “el sistema”. Llavors el dia que la gentada que en diverses ocasions (la darrera el 10J) ha omplert els carres amb un objectiu molt més ben definit i clar decideixi fer un Tahrir  la independència serà realitat en un tres i no res, oi?

Imatge: Els bombers de Barcelona s’han sumat aquest matí a la protesta (Font: Ara.cat)

Comentaris: 1
..//..
rginer | divendres, 20 de maig de 2011 | 15:07h

Després del 10J els polítics no han fet els deures, ni els feran. Molts anys sentadets a la seva poltrona i molta gent que els vota que també són d’una central lletera.  El 10J hi havia de tot, molta gent que sí que volem la independència, però els polítics que tenim NO la volen, si més no, els partits dits ‘oficials’, els coneguts, els grans, els que tothom coneix.
Indignats amb aquests polítics, i banquers, i gent poderosa,i economistes, i sindicats, i periodistes corruptes, i màfies locals ( no estrangeres, d’aquí, que n’hi han i moltes)
La transició a una veritable democràcia ….. m’agrada aquest lema, com evidentment, la catalan revolution.
Els politics són els que han de fer les propostes concretes davant una indignació de la gent, del poble, no dels banquers, de les grans fortunes, dels que no els falta de res. I no dir ja més mentides.
No, no fan ‘tremolar’ res, t’indignes perque els polìtics no ‘tremolen’ de dignitat
donant respostes que la gent demana i fets concrets.
Han dit quelcom de nou en aquesta campanya ? Han fet propostes ? I tant les de sempre ……. que no solucionen res de res.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s