El Coronel ja no te qui l’estimi.

borinotus | 2- Socials | diumenge, 27 de febrer de 2011 | 08:50h

Continuen les revoltes als països àrabs (quan tot això acabi podrem dir si han estat realment “revolucions”), els esdeveniment se succeeixen ràpids: Gairebé estàvem oblidant Tunisia i Ben Ali per l’omnipresència de les protestes de la plaça Tahrir i ja quasi no recordem Mubàrak perquè Gaddafi està decidit a resistir fins a la mort (de moment, la mort dels altres).

El conflicte libi està mostrant que el Coronel Gaddafi és un personatge cruel i perillós (dubto que estigui boig). Res de nou, però sembla el món ho estigui descobrint ara. Començant per part del seu equip de govern i de la cúpula militar que fins ara havien acatat el règim i que no haurien arribat tan amunt si no n’haguessin estat fidels servidors.

Però el cinisme no acaba en un grapat de desertors sinó que traspassa fronteres i ideologies.

Efectivament, com pot ser que un personatge com aquest fos un líder   ben vist per les esquerres?

El seu odi als Estats Units i Israel i el seu suport actiu a organitzacions com l’Organització per l’Alliberament de Palestina,  El Front Polisario, o l’IRA, o ETA entre d’altres (alguns de curiosos com el PSP de Tierno Galvan i el Partit Andalucista quan es deia PSA) van fer que l’esquerra fes els ulls grossos a la realitat del seu règim.

Fins i tot en el súmmum del cinisme el 1988 es va instaurar un guardó anomenat “Premi Interanacional Gadaffi pels Drets Humans” (Com que suposo que la web desapareixerà en breu aquí n’està la pàgina a la Vikipèdia). Com podeu veure l’ha rebut gent com Nelson Mandela, Fidel Castro, Hugo Chavez o Recep Tayyip Erdogan. Cap d’ells l’ha refusat.

El seu carisma va augmentar quan els Estats Units van bombardejar Líbia el 15 d’abril del 1986 (En resposta a un atemptat a una discoteca berlinesa on hi anaven soldats americans)  i entre altres morts hi hagués una filla adoptiva del Coronel de nomes quinze mesos.

Els Estats Units no van reprendre les relacions diplomàtiques amb Libia fins fa uns cinc anys. Dificilment en aquest cas haurem de sentir el típic argument de la conspiració imperialista.

Tanmateix el món occidental (Gran Bretanya sobretot) va intentar reobrir acords comercials amb el règim de Gaddafi (la Jamahirija Àrab Líbia Popular Socialista que li diuen). Per petroli més que res.
Així que, per a millorar relacions, el govern britànic (presumptament pressionat per la British Petroleum) va pressionar el govern escocès per tal que alliberés Abdelbaset Al-Megrahi per raons de salut (patia un càncer terminal però vés per on es va recuperar en trepitjar sòl libi, a la manera de Pinochet). I qui és Abdelbaset Al-Megrahi? Doncs un agent libi que va estar darrera de l’atemptat a una avió de la Pan Am que va caure a Lockerbie al 1988 i que va fer 270 morts. No cal dir que als estatunidencs això no els va fer cap gràcia.

I així el Coronel va ser admés de nou a la comunitat occidental. Es va avenir especialment amb Silvio Berlusconi. Les visites a Itàlia han sovintejats i en la darrera va demanar noies joves i maques per a fer cursos d’alcorà. Don Silvio en diu Bunga-Bunga i aquest en diu així…

Aquesta obertura cap al món occidental no va fer que els seus amics de tota la vida en reneguessin i ja no el consideressin revolucionari.

Encara més, no fa gaire el president veneçolà va comparar Gadaffi amb Bolivar tot dient que el Coronel era per a Àfrica el mateix que el “Libertador” fou per Amèrica.

Ara fins i tot la seva inseparable i fidel infermera en fuig. El Consell de Seguretat de l’ONU ha aprovat dures mesures en contra amb el vist-i-plau del propi ambaixador libi.

El Coronel ja no te qui l’estimi. Uns perquè ja no els interessa i consideren que millor esperar a fer negocis amb els que vinguin després i els altres perquè no en volen saber res i ara neguen tenir-hi res en comú.

Imatge: El Coronel posant tot elegant.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s