Retirada la querella contra Vilaweb

borinotus | 1- Politics | dijous, 24 de març de 2011 | 14:19h

Ahir vaig anar a l’acte que  es va fer al Col·legi de Periodistes a favor de la llibertat de premsa i en solidaritat amb Vilaweb (més info) . Acte que va durar exactament 6 minuts i 32 segons (vegeu-ne aquí el vídeo) donat que va esdevenir anunci de l’acord a que havien arribat les parts per a retirar la querella i que l’afer fos estudiat pel Consell de la Informació de Catalunya.
Vilaweb haurà d’admetre que “no volia ofendre ningú” i que “alguna informació no es va poder contrastar més a fons” i Vilaró “els pedonarà”. A més, el diari potser haurà d’admetre publicitat gratuïta de la Fundació Maragall contra l’Alzheimer (?!).

O dit d’una altra manera: L’Ajuntament no haurà d’explicar els punts foscos que queden per aclarir i Vilaweb no haurà de rebaixar-se a dir que no va fer bé la seva feina (cosa que d’altra banda seria mentir).

Potser no sabrem mai que va fer el cap de la Guàrdia Urbana aquell dia, però si que hem aprés com funcionen segons quins servidors del poder públic quan es pensen que no han de donar explicacions de coses poc clares.
I Vilaweb és un mitjà que te les seves coses però que ha donat un exemple del que és una actitud d’un mitjà digne i independent.

Comentaris: 5
 • Aclariment
  vicent | dijous, 24 de març de 2011 | 19:43h
  Després de l’acte d’ahir algú ha intentat intoxicar sobre l’acord dient coses que no són.

  VilaWeb admet que no volia ofendre ningú, cosa que és evident, sempre. I, també és evident i no ho podem discutir, que després de tres anys no hem pogut contrastar més les hipòtesis sobre com es va fer les ferides el cap de la guàrdia urbana. Però això només afecta les hipòtesis sobre com es va fer les ferides, no als fets.

  Per aixìo VilaWeb en cap moment no desmenteix la informació que va fer, i la prova és que continua penjada exactament igual que es va publicar, ni es retracta del que va afirmar, o siga que a Vilaró no el va tocar una pilota de goma, senzillament perquè no era a la plaça quan va passar la càrrega. I evidentment seguirem treballant per a saber què va passar. L’ajuntament no pot posar en qüestió la nostra feina.

  I evidentment Vilaró no ens perdona ni ens perdonarà. No ho acceptaríem nosaltres.

  Finalment això de la fundació Maragall simplement no és cert. L’acord està penjat (a VilaWeb, és clar) i això no ho diu enlloc.

  • Doncs aclarit queda
   borinotus | dijous, 24 de març de 2011 | 22:04h
   Com es pot veure hi ha l’enllaç de la font d’on he tret la informació tal com faig sempre que puc.
   No sóc periodista sinó lector i blocaire en hores lliures i les meves fonts d’informació són diverses i en base a les quals formo les meves opinions. Sobre aquest cas en concret també he penjat informació extreta de Vilaweb i en el meu apunt anterior hi ha la cronologia dels fets tal com els vareu explicar vosaltres amb tots els enllaços corresponents.

   Si algú (l’Avui en aquest cas) diu o li fan dir coses que no són amb ànim d’intoxicar ja és cosa que heu d’arreglar vosaltres.

   • No és l’Avui
    vicent | divendres, 25 de març de 2011 | 01:26h
    No!!! No és l’Avui qui intoxica. L’Avui ha estat un diari absolutament solidari, fraternal. I simplement és un aclariment. No et preocupes… potser estava massa cansat i em va eixir d’aquella manera. Gràcies pels teus comentaris.
 • ..//..
  rginer | dijous, 24 de març de 2011 | 16:45h
  No vaig poder ser-hi ahir vespre, però des de casa, discutint amb l’assegurança de la valoració dels danys, el meu pensament era amb Vilaweb.
  Per que aquesta casa és independent, perque hi som tots, perque fa periodisme, perque et sents lliure, perque vius en català, tots som Vilaweb.
  HI han tantes coses que no sabrem mai …. però el que cal és que aquesta gent no es pensi que té poder per amagar-ho tot i fer el que vulguin !!
  • Tot això…
   borinotus | dijous, 24 de març de 2011 | 22:09h
   … en un altre país seria un escàndol majúscul. Però aquí no passa res. M’ha sobtat que no hi hagués un clam unànim dels mitjans informatius. No se, a Euskadi es van tancar diaris, al País Valencià es censura una televisió, aquí es vol castigar a un mitjà que vol que l’Administració aclareixi coses fosques i resulta que a banda dels implicats i adhesions personals no hi ha cap solidaritat explícita.

   El dia que acabem amb les capelletes haurem fet un gran pas.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s