La cosa s’accelera

Avui hi haurà l’esperada reunió entre el MHPG Artur Mas i el President espanyol Mariano Rajoy.

El ressultat està més que cantat. Ja moltes vegades han dit des d’Espanya, des del PSOE i el PP, que no hi ha res a pactar. Ahir mateix Rajoy ho va dir al Congrés dels Diputats com a pròleg a la trobada d’avui.

La cosa s’accelera. No només el Rei ha trencat la seva neutralitat (cosa que ha sorprés algun mitjà estranger) en temes polítics (cosa que, donada la imatge que te la monarquia actualment, potser ha estat fins i tot contraproduent) sinó que les amenaces són cada cop més increïbles; el ministre espanyol d’afers exteriors ha dit que la independència deixaria Catalunya fora de la Unió Europea eternament (!!!???) advertiment que cal afegir als tant reiterats de ruïna econòmica. Com a resposta a aquests darrers podeu veure el video de Xavier Sala i Martin que vaig penjar al meu post anterior però és que a més a més no ens asseguren que dins Espanya hi tinguem prosperitat. El ministre Montoro ja adverteix que els pressupostos de l’any vinent “segurament” (o sigui que no) no compliran els compromisos d’inversions a Catalunya segons la clausua addicional tercera de l’estatut. Clausula que no s’ha complert mai ni pel PP ni pel PSOE. Donat que l’estatut és una llei orgànica hauria de ser d’obligat compliment. Si més no és el raonament que fan amb la constitució… De vegades no saps si pensar que en realitat volen que marxem i no saben com dir-nos-ho o si entre els alts aparells de l’estat tenim infiltrats agents nostres… L’única cosa que saben fer bé és fer augmentar el nombre d’independentistes a cada declaració. Però com va dir algú (crec que Napoleó) quan el teu enemic s’equivoca, no el distreguis.

Avui reunió com deia. O posada en escena millor dit. Més del que s’hi digui el que tothom espera és el que passi després. Tot continuant amb la seva política de gestos el MPHG Mas ha declinat fer la compareixença posterior a la reunió davant dels mitjans de comunicació a la Moncloa com es fa normalment, i els convoca a la delegació de la Generalitat a Madrid.
És de suposar que allà farà una nova demostració del domini d’eufemismes de la paraula “independència” però potser hi aprofita per a convocar eleccions. Segons alguns mitjans la única cosa a decidir serà la data concreta però en tot cas serà aquesta mateixa tardor.

Quin paper jugarà CiU i el Govern a partir d’ara? Ja ho veurem però algunes decissions i gestos estn sorprenent força com ara la decissió de tirar endavant una administració d’hisenda pròpia tant sí com no la primera pedra de la qual és el conveni signat amb les diputacions provincials (que, ves per on, al final serviran d’alguna cosa) o demanar als empresaris que es dediquin a vendre fora “pels temps que vénen”.

 

Font de la imatge: El Singular Digital

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s