Qüestió de nivell

Fa molt de temps que defenso que, a Catalunya i amb les excepcions que volgueu, el posicionament davant de la qüestió nacional implica una diferència de nivell en diferents àmbits.

No parlo només dels votants de cada opció sinó també dels líders. Independentment de l’opció política, qui pot negar l’abisme que hi ha entre Artur Mas, Oriol Junqueras, Alfons Lopez-Tena i fins i tot Joan Herrera (o Alfred Bosch, o Ramon Tremosa o Toni Strubell o Raül Romeva,…) pel que fa  a qualitats oratòries i profunditat d’arguments en defensa dels seus plantejaments si ho comparem amb Alicia Sanchez Camacho, Pere Navarro o Albert Rivera (o Jordi Cañas, o Rocio Martinez-Sempere,…) ?

Però a banda de polítics també hi ha aquests personatges a qui habitualment hom anomena “intel·lectuals” que donen suport a una o altra opció i que es mobilitzen quan s’apropen uns comicis ja sigui manifestant el seu suport extern o formant part de les llistes electorals.  Per exemple: ERC ha fitxat Gemma Calvet i Eva Piquer, SI té a Isabel Clara Simó i Núria Cadenes, etc…

Trobo que aquests personatges també són indicatius de com són cada partit i els seus votants. No debades una de les seves funcions principals és fer de “ganxo” i atreure votants per a cada opció. I cada opció sap molt bé en quins sectors de la població pot trobar el seu públic potencial. Ciutadans per exemple compta amb el suport de “El Yoyas”

2 responses to “Qüestió de nivell

  1. Isabel Clara Simó és pura dinamita i Núria Cadenes és prozac independentista, entusiasme en estat pur. De totes dues en surts amb l’ànim inflat. Com dius, cada partit té el seu perfil.

    M'agrada

  2. I el perfil del partit correspon al perfil del votant. Més o menys.

    M'agrada

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s