Cas Pallerols

índexSincerament prefereixo que no vagin a la presó i que a canvi tornin els diners que no a l’inrevès (que és el que passa sovint, que no tornen els diners i si arriben a anar a la presó ho fan per poc temps i en condicions especials).
Ara bé, els implicats haurien d’estar vetats per a qualsevol càrrec públic i els que ara l’ostenten n’haurien de dimitir. Començant pel Duran. Precisament ell va dir fa uns anys que si es descobrís finançament il·legal al seu partit ell deixaria el càrrec. No se si es referia al partit o a ser diputat.

Però sembla que, més enllà de gestos irats cap a la galeria, ningú no els exigirà veritablement la dimissió i   ells no estan gaire disposats a marxar voluntàriament. Demanen disculpes i diuen que no hi ha hagut “finançament il·legal” (?!)

Pel que he sentit, sembla en aquest cas ningú no s’ha enriquit personalment sinó que ha estat per a pagar despeses del partit. Coses com aquesta ens haurien de portar a exigir d’una vegada una normativa clara de  finançament transparent de partits polítics (i sindicats, i patronals, i fundacions, ….) perquè és evident que no és posible mantenir aquestes estructures amb les quotes dels pocs afiliats que tenen.  La cerca de finançament alternatiu és l’origen de bona part de la  corrupció que pateix el nostre sistema (Favors amb favors es paguen i el que comença per una ajuda al partit pot acabar facilment en un mitja d’enriquiment personal).  I la solució no pot ser finançar-les (encara més) amb diners públics. Si fa no fa això esquitxa tothom. Els  partits menys afectats deuen ser els que han tocat poc poder (i són els que més alcen la veu quan surten casos com aquest).

Per si no fos prou greu l’escàndol, hem vist com han hagut de passar vint anys per a que el cas arribés a judici que finalment no se celebrarà gràcies al pacte assolit.

I com diu la dita popular “Llops amb llops no es mosseguen”. El que més contribueix al descrèdit de la política no és tant que hi hagi alguna irregularitat (cap sistema és infalible) sinó que no s’hi actui amb fermesa quan sorgeixi un cas així.

Per cert, que caldria veure d’on treurà Unió aquests diners que tornarà.

 

4 responses to “Cas Pallerols

 1. Hem de ser escrupolosos i estrictes en esbandir de la política els que practiquen la corrupció. Siguin del signe que siguin. Duran ha de dimitir.

  M'agrada

  • Acabo de sentir a la ràdio que la mateixa Convergència està fent pressió sobre Duran. Aprofitaran per a treure’s un problema de sobre?
   Per cert que l’actual portaveu del PP al Parlament, l’Enric Millo, tenia un càrrec de responsabilitat en aquella època dintre d’UDC. Ara brama molt però ves que no en surti esquitxat…

   M'agrada

 2. Avui coincidim, eh!

  M'agrada

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s