Omplint els darrers trams de la #ViaCatalana

http://www.elpunt.catEstem a una setmana de la Diada Nacional de Catalunya i l’ompliment de la Via Catalana cap a la Independència va a tota màquina.

En aquests moments els únics trams que encara tenen una certa dificultat per a omplir-se del tot són al Montsià i al Baix Ebre. I no pas perquè la gent que hi viu no s’hi impliqui, ben al contrari, el percentatge de gent inscrita és més alt que en altres comarques de Catalunya, però la baixa densitat de població fa que sigui més dificultós omplir-hi tots els trams. Penseu que en una ciutat de la mida de, posem per cas, Sabadell ja hi viu més gent que en les dues comarques senceres!

Per això la gent de la resta de comarques s’hi ha llançat. Per a omplir les Terres de l’Ebre i per a omplir-ho tot.  I s’hi ha llençat de cap! (Bé, sincerament, algú ho dubtava???) Barcelona, Badalona, el Baix Llobregat,…tots els trams de la Via Catalana que passen per la zona metropolitana de Barcelona es van omplir en una setmana (Badalona, per cert, va ser la primera). A partir de llavors a omplir autocars. I tot i així sabem que el dia onze molta gent baixarà al carrer i s’hi afegirà sense haver-s’hi apuntat. Ho veig jo a Badalona, fa dies que no admetem inscripcions que no siguin cap als trams encara no omplerts i tot i així molta gent que no se’n pot desplaçar diu que ells hi vindran igualment. Per cert, que a l’autocar que noliegem des de l’ANC Badalona encara en queden places lliures, si us hi voleu afegir….
La implicació és tanta que a les comarques de Lleida (un dels llocs que els rebentaires deien que no s’hi afegirien perquè la cadena no passava per aquesta “província”) ja no s’hi poden trobar autocars lliures. La gent del Bages van ser dels primers a oferir-se a ocupar trams de les Terres de l’Ebre i va ser tanta la demanda que van haver de demanar nous trams per a encabir tota la gent. Al Vallès Occidental s’han omplert 250 autocars!
A Matadepera han omplert tretze autocars. Ciutats amb una composició poblacional complexa com L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet o St. Adrià de Besòs també omplen autocars….Són només uns quants exemples, la llista d’autocars noliejats per l’ANC que encara tenen places lliures la podeu trobar aquí.

Però no només l’ANC nolieja autocars. També entitats com Òmnium Cultural i partits polítics com Convergència i Esquerra n’organitzen. Us en podeu informar a les seccions locals corresponents.

Al web Mou-te per la Via trobareu molta més informació com ara horaris de bus o tren, particulars que volen anar pel seu compte a un tram concret i s’ofereixen a compartir cotxe, consells de salut, recomanacions de seguretat, un fòrum per a opinar o demanar consells, etc…
A més a més, també es pot descarregar una aplicació per al mòbil amb tota la informació sobre la Via Catalana cap a la Independència.

Que la Via Catalana cap a la Independència està destinada a ser un esdeveniment que faci conèixer la lluita catalana al món està clar, però és que a més a més molts catalans s’han dedicat a fer vies als indrets més diversos ja sigui perquè hi viuen o perquè hi eren de vacances. Aquí en podem veure alguns exemples:

La primera es va fer a Roma:

roma

I després van venir d’altres com ara Londres,

londres

Hèlsinki,

helsinki

Brusel·les,

brusel·les

Jerusalem,

1185428_721104937905800_1273942694_n

Nova York,

central park

(menció especial mereix l’americana d’en Xavier Sala-i-Martin)

timessquare

Sidney,

sidney

Paris,

paris

 

 

 

 

Toronto,

toronto

Bangkok,

bangkok

o Pekin

pequin

Déu n’hi do, oi?

Però cal donar-hi el darrer impuls.

Que acabi de ser un èxit depèn només de nosaltres. Està a les nostres mans.

שנה טובה ומתוקה

2 responses to “Omplint els darrers trams de la #ViaCatalana

  1. Il.lusió, esperança de futur, amor boig pel país…un núvol energètic potent envaeix Catalunya des de fa mesos. I creix. Preparem L’endemà, també. Sobre tot! Caldrà gestionar tanta energia.
    Procurem no perdre el sentit crític.Què s’hi demana amb la Via? Quina és la pancarta? A qui? Hem emplenat del contingut adequat aquesta cadena humana?
    No només amb il.lusió es fa independència. Que no es compleixi la dita Post festum…

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Bona Diada Nacional i bona #Via Catalana ! | Temps d'incertesa (com tots)

Deixa-hi un comentari