Encetem un curs definitiu

Footprints in the Sand, Oregon Coast

És un tòpic dir que el primer de setembre (com el primer de gener) comença una nova etapa. Actualment pots trobar gent de vacances en tot moment de l’any però la veritat és que el període per excel·lència de descans i de fer “reset” continua essent els mesos de juliol i agost.
Uns mesos que enguany no han estat gaire estivals, metereològicament parlant (coses dels cicles d'”El Ninyo” diuen). Recordo fa uns anys, al 2002, que va ser si fa no fa igual i l’any següent, com si volgués compensar, va fer molta més calor del que és normal. Ja veurem.

Però a banda del clima, el panorama tampoc ha estat gaire tranquil. Si aquí ja vivim aquests primers anys del segle XXI amb inquietants semblances als anys 30 del segle passat, des d’aquest (momentani i relatiu) oasi on vivim hem vist aquests dies com antics imperis volen recuperar espais perduts o com el fanatisme i la barbàrie agafen embranzida (fa temps que el problema existeix però no és fins ara que sembla que molts li comencen a veure les orelles al llop i s’adonen que la cosa, entre fatxes, inadaptats i papanates no ens és tan llunyana). Caldrà estar-ne atents perquè són qüestions que, sens dubte, seran noticia durant els propers temps amb ramificacions diverses.

Pel que fa als catalans fa anys que encarem els dies abans de la Diada amb una actitud semblant a la dels culers de fa uns anys quan començava la temporada i n’arrossegaven unes quantes de sequera: “Aquest any, sí!”
Però el cert és que mica en mica i amb l’esforç de tots, en un moviment que ha anat de “baix” cap a “dalt” (i per això no l’afecten gaire la caiguda d’ídols i patums ni intents de divisió amb qüestions diverses, sembla que anem superant l’ancestral tendència a la baralla per foteses i la covardia disfressada de seny), hem fet molt de camí en poc temps. Recordeu la consulta d’Arenys de Munt? Fa ja, fa només, cinc anys. Què no ha passat (i hem passat) des de llavors! I el que passarem!!!

I sembla que enguany sí, que la temporada arrenca (després d’un període de vacances no gaire ensopit) i que aquest serà un curs definitiu: Els dies finals de l’estiu ens portaran a fer una demostració de força amb la “V”, i a la tardor tindrem l’esperada consulta. Aquests dies que vagin des de l’11/9 al 9/11 seran crucials.
Ellos” que saben que van perdent  aniran (encara més) a per totes. Primer per a evitar que es faci la consulta i després….ja ho veurem. Estem en un tour de force a veure qui aguanta més. Però a diferència d’aquelles curses de les pel·lícules on els cotxes anaven directes a un precipici i perdia qui frenava abans, nosaltres sabem que al precipici caurem precisament si frenem.  I ells? Ells podrien acceptar la situació i fer de manera que ningú no prengués mal, però el seu sempitern orgull mal entès els porta, un cop més, a voler guanyar humiliant el contrari i això l’única cosa que fa és que a mig o llarg termini acabin perdent més del que podrien haver perdut si haguessin reaccionat amb el cervell que no pas encegats per la ràbia.
Passi el que passi (que votem, que no votem, que guanyem, que perdem, que Espanya baixa del ruc, que s’enroca encara més,…) res no tornarà a ser com a estat fins ara. Per a bé o per a mal.

Ep, i en molt bona mesura depèn només de nosaltres. Hi esteu preparats?

Diguem adéu a les vacances i…Bona rentrée

6 responses to “Encetem un curs definitiu

  1. Estem preparats, sense cap mena de dubte. Ben tornat Jaume.

    M'agrada

  2. Res ja no serà com abans perquè els catalans ja hem trencat mentalment amb Espanya. Ho hem de materialitzar el més aviat possible perquè les pèrdues siguin les mínimes en el procés, però sigui tard o sigui d’hora això ja no té marxa enrera. I per un tour de force favorable hem de fer el possible per posar les urnes i la gent al carrer.

    M'agrada

  3. Bonica foto. Fa pensar en les petges de Friday a l’illa de Robinson Crusoe… És l’óceà Índic?

    M'agrada

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s