Bon Any 2015! L’any de la concreció

latest-wallpaper-hd-happy-new-year-2015Acaba el 2014, l’any del Tricentenari, L’ANY (així en majúscules com deia la Vicepresidenta), del 9N,… Un any formidable que no acaba del tot bé per al sobiranisme (com diu en Vicenç Villatoro) sobretot pel desacord dels nostres polítics.

Ja en un punt anterior en vaig parlar (Quan s’hagi de votar ja avisareu!) així que no cal pegar-hi més voltes fins que n’hi hagi novetats. Ahir el MHPG Mas no en va donar cap pista en el seu discurs de Cap d’Any d’ahir. De fet, va ser un discurs sense gaire èpica, amb referències al desig d’unitat i a la situació social econòmica, social i promeses de lluita contra les desigualtats i la corrupció. Un discurs força normal, força anodí.
Això pot voler dir que la situació està estancada o que va per bon camí. Ja ho veurem. Segons diu en Vicent Partal a l’editorial d’avui: “A més, per les informacions que en tinc, els problemes gruixuts, els de debò, estarien resolt pràcticament tots. O s’han encarrilat a través de propostes diverses d’una manera acceptable, tant per CiU com per ERC. Com serà el govern de transició, quines polítiques haurà d’aplicar i durant quants mesos. Els enginyers de la política han bastit aproximacions que podrien compartir fàcilment els uns i els altres i que situarien aquest país en l’estadi polític completament nou i revolucionari que tants esperem. No diré que, amb això, el problema de com ha de ser la llista siga menor. No ho és, de cap manera. Però si ve un moment que la llista és l’únic problema, serà inevitable de resoldre’l. Ningú no ho entendria altrament.”

Esperem que així sigui, cal que la cosa es desencalli ràpid, i ràpid vol dir durant el proper mes de gener per a no caure en el vesper del calendari electoral espanyol i la seva dialèctica (eleccions municipals i autonòmiques al maig i generals espanyoles al novembre). Fonts del govern apunten que hi haurà notícies després de Reis, cosa que vol dir que s’espera activitat intensa i discreta durant la primera setmana de l’any.

Esperem que tot vagi com ha d’anar i ens puguem felicitar d’aquí a just un any de tot el que hem fet. 2015 ha de ser l’any de la concreció, de fer realitats. Que tots els nostres projectes nacionals, personals, professionals arribin a bon port.

I si teniu temps i ganes visiteu també els meus dos nous blogs:

Actiu (i) Corrent dedicat a l’apassionant món de la comptabilitat i l’economia.

Judaisme en català sobre cultura, història i altres aspectes del judaisme i que de moment és, amb diferència, el blog amb més seguidors que tinc.

Us desitjo que tingueu un molt bon any 2015!!!

Deixa-hi un comentari