#JeSuisCharlie aussi. Tots som #Charlie Hebdo

charlieAvui han mort dotze persones a París en un atac contra el setmanari Charlie Hebdo. Un atemptat  contra la llibertat d’expressió realitzat per islamistes.

França té un problema. No és un problema exclusiu sinó que el comparteixen amb molts altres estats europeus però sí que allà es mostra de forma més clara. Per una banda l’augment de l’islamisme radical (és l’estat europeu que més gihadistes ha aportat a l’Estat Islàmic)  i d’una altra l’auge de l’extrema dreta.
Barbàries que es retroalimenten. Entres uns i altres han fet que hi hagi un callat (per als nostres mitjans) èxode de jueus de diversos països europeus però especialment de França que en té la comunitat més nombrosa. Els assassinats d’avui són un nou símptoma d’una situació a la que cal enfrontar-se sense reserves. El pitjor que es pot fer ara és callar-se i tenir por.

Charlie Hebdo és un setmanari que se’n fot de tot, i com sempre passa a tothom li cou quan l’acudit li toca de prop, però només els eterns ofesos són capaços de matar per això.  Aquestes accions no són obres d’eixelebrats, com ja vaig dir quan l’atemptat de Tolosa de Llenguadoc no existeixen els llops solitaris en aquesta mena de coses.

Als anys setanta els fatxes van fer un atemptat contra la revista “El Papus” on va haver víctimes mortals. Les mostres de repulsa i en defensa de la llibertat d’expressió van ser unànimes. Ara seria desitjable que ningú no volgués matisar els fets d’avui a París en nom d’una mena de concepcions políticament correctes mal enteses. El feixisme i l’islamisme tenen la mateixa arrel: la intolerància contra la llibertat, la d’expressió i totes les altres.

B6xFatTIUAEZ42r

2 responses to “#JeSuisCharlie aussi. Tots som #Charlie Hebdo

  1. Linus Fontrodona Padró

    Esperem, almenys, que això no dugui Le Pen a l’Elisi, que deu ser el que pretenen els islamistes. És efereïdor :-/

    Liked by 1 person

  2. Llibertatd’expessió sempre, el principal fonament de la democràcia.

    Liked by 1 person

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s