Les haggadot catalanes tornen a casa.

538763_278875322214171_845008190_nRecordeu el post que vaig fer fa un parell d’anys anomenat “Les haggadot catalanes. Un tresor català desconegut“? Ahir mateix el vaig re-publicar perquè deia que aviat en sentiríem parlar, d’aquest tema.

Doncs resulta que aquell post va portar conseqüències. M’hi lamentava dient que era una llàstima que aquelles joies de la nostra història fossin totalment desconegudes pel gran públic i estiguessin escampades en museus d’arreu. Encara em lamentava més del fet que la peça més important i valuosa, la Haggadà de Sarajevo, després d’una trajectòria de pel·lícula i d’haver suportat de tot (guerres, saquejos, robatoris,…) ara estigués en una situació precària perquè el museu va tancar per falta de pressupost. La professora Ana Bejarano (professora d’hebreu a la Universitat de Barcelona) va llegir l’article i va començar a rumiar que calia fer-hi alguna cosa. Va idear una exposició que portés per uns mesos a Barcelona (concretament al MUHBA) totes les haggadot que poguéssim aconseguir. Aquesta exposició serà una realitat properament. Per primer cop aquests tresors de la nostra Història tornaran a casa després de cinc segles.

Però encara hi ha més. Per tal que això no quedi només en una exposició temporal que arribi a un nombre limitat de persones hem pensat en fer-ne un documental. I no un documental qualsevol sinó un de gran qualitat cinematogràfica, amb passatges teatralitzats que mostraran la vida al Call medieval, com es feia una haggadà, la història i la llegenda, etc…  Així, el coneixement d’aquest patrimoni nostre arribarà a molta més gent de forma didàctica i alhora entretinguda.

Per a tirar endavant aquest projecte necessitem el vostre ajut i col·laboració. Si us plau, cliqueu en aquest enllaç

2 responses to “Les haggadot catalanes tornen a casa.

  1. creus que se seria profitos subtitular en angles el text del video?
    Ja l’any 95 vaig fer la traduccio de la haggadah en catala i va ser publicada per Claret (1997) http://www.amazon.es/Ritual-De-LHagad%C3%A0-Pasqua-CLARET/dp/848297131X

    M'agrada

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s