Salpem! (Ara sí que ho sembla, oi?)


El Parlament de Catalunya:

PRIMER.- Constata que el mandat democràtic obtingut a les passades eleccions del 27 de setembre del 2015 es basa en una majoria d’escons de les forces parlamentàries amb l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent i amb una àmplia majoria sobiranista en vots i escons que aposta per l’obertura d’un procés constituent no subordinat.

SEGON.- Declara solemnement l’inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república.

TERCER.- Proclama l’obertura d’un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana.

QUART.- Insta el futur govern a adoptar les mesures necessàries per fer efectives aquestes declaracions.

CINQUÈ.- Considera pertinent iniciar en el termini màxim de trenta dies la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d’hisenda pública.

SISÈ.- Com a dipositari de la sobirania i expressió del poder constituent, reitera que aquest Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya votat prèviament pel poble en referèndum, entre d’altres.

SETÈ- Adoptarà les mesures necessàries per obrir aquest procés de desconnexió democràtica, massiva, sostinguda i pacífica amb l’Estat espanyol de tal manera que permeti l’empoderament de la ciutadania a tots els nivells i en base a una participació oberta, activa i integradora.

VUITÈ.- Insta el futur govern a complir exclusivament aquelles normes o mandats emanats d’aquesta Cambra, legítima i democràtica, a fi de blindar els drets fonamentals que puguin estar afectats per decisions de les institucions de l’Estat espanyol.

NOVÈ.- Declara la voluntat d’inici de negociacions per tal de fer efectiu el mandat democràtic de creació d’una estat català independent en forma de República i, així mateix, ho posa en coneixement de l’Estat espanyol, de la Unió Europea i del conjunt de la comunitat internacional.

Aquesta és la proposta de resolució que Junts pel Sí i les CUP han presentat al Parlament quan encara no havien passat ni vint-i-quatre hores de l’inici oficial de la XI legislatura per part de la nova Presidenta del Parlament, na Carme Forcadell, qui va deixar clar, per si algú encara no ho sabia, que aquesta és la darrera legislatura “autonòmica” i que serà la constituent del nou Estat Català.

El fet que les forces independentistes hagin arribat a l’acord de presentar aquesta proposta (que es previst que es votarà en una setmana) on parlen ja de començar la “desconnexió” i es comença a parlar de dates concretes (un màxim de trenta dies per a tenir les primeres eines tal com diu el punt cinquè, la qual cosa vol dir de forma evident que les anomenades “estructures d’estat” estan ja a punt per a posar-se en marxa i que no es tracta de cap projecte improvisat), de no supeditació al que diguin els poders espanyols i fins i tot de considerar delegitimat el Tribunal Constitucional,  dóna a entendre (en principi) que s’està a prop d’arribar a acords per a la legislatura (és a dir, sobre qui serà el nou MHPG) i que no caldrà esgotar els terminis per a fer la investidura i per tant tornar a fer eleccions en tres mesos (que seria un desastre i un ridícul imperdonable)

El termini de desconnexió es deia que es posava en un màxim de divuit mesos, però no se sap ben bé a partir de quan. A partir de les eleccions del 27-S?, A partir de dilluns, que es va constituir el Parlament?, A partir de l’aprovació de la resolució de la declaració d’intencions? A partir de la presa de posessió del nou govern?.

Ja ens ho aclariran, ja ho veurem. Però sigui com sigui sembla que ara sí que va de debó, que salpem, que el que diguin per allà ja no ens provoca por sinó un gran avorriment…

…i esperem que tinguin clar que no els perdonarem cap claudicació ni ajornament.

2 responses to “Salpem! (Ara sí que ho sembla, oi?)

  1. Per què estem tan insensibilitzats a les amenaces?
    Perquè ja no ve d’una; ens hi han acostumats.
    Perquè sabem que al final tot depèn de nosaltres i nosaltres estem fermament convençuts i decidits a tirar endavant. Ens ubicarem fora del seu abast.

    Liked by 1 person

  2. Retroenllaç: No ens falleu @KRLS i @govern !!! | Temps d'incertesa (com tots)

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s