No ens falleu @KRLS i @govern !!!

Fa temps que vaig perdre el compte de les vegades que he titulat algun post amb alguna frase que expressava el convenciment que el moment era definitiu i irreversible (“Ara sí!” “Salpem!”,..etc) i que després la realitat s’ha encarregat de deixar-ho en un desig il·lusori. O no tant. Dos passos endavant, un enrere. O a l’inrevès.

Un ja és conscient que aquesta mena de processos sovint (no sempre) no arriben al clímax en un moment determinat com en una pel·lícula, que la cosa va de feina de formiga i que les coses te les trobes sobretot  pels fets consumats tot i que algun moment es pugui (més aviat des de la perspectiva que en el moment que el vius) considerar com un fet culminant.
Però és que la trajectòria d’aquest procés cap a la independència (del que jo situaria el començament al febrer del 2006 amb la primera manifestació de l’ara oblidada Plataforma pel Dret a Decidir) es va alternant de moments d’eufòria (les manis i vies diverses, el 9N,…) amb destrempaments col·lectius posteriors. Acabarem bipolars perduts. Les negociacions post 27S han estat el més estrambòtic que hem viscut per ara. Molts pensàvem que quan es va aprovar la declaració de desconnexió al Parlament ja estava tot lligat per a fer govern o que almenys només quedavem serrells per a negociar però és que no hi havia res acordat!!! Penso que en un futur serà objecte d’estudi.

Donat que per ara la cosa s’ha arreglat no cal retreure res a ningú i val més passar pàgina. Però caldria no oblidar per a no repetir en el futur els mateixos errors i les situacions enverinades. No debades fer servir i atiar l’odi en lloc d’arguments és una tàctica feixista ho miris com ho miris.

Bé, bona sort i endavant al nou govern. No ens falleu i no us fallarem. Ja sabem que el moment de veritat tot just comença ara i que la ciutadania haurà de fer més que signar manifestos i anar a manifestacions. Ho farem, però sempre i quan ens doneu confiança.

Comença el compte enrere de divuit mesos. Ja sabem que el termini no pot ser una cotilla i que si són vint no passa res (i si són menys millor), però el termini màxim del que es va parlar van ser divuit. Si no es compleix que sigui per raons ben explicades i convincents. Això és com el seguiment del pressupost d’una empresa (del dels governs també ho hauria de ser): Dificilment es compleix al cent per cent i al cèntim però les diferències cal que siguin justificades i si cal, assumir responsabilitats.

780_0377_93874_8470349f517bb3f708b3539b94b67918

2 responses to “No ens falleu @KRLS i @govern !!!

  1. L’odi és sempre sobrer i sempre reprovable, sempre fa mal. Però de retruc, d’una manera o una altra, també n’acaba fent a qui se’n val. En aquest cas nostre ha posat la CUP en evidència i n’ha cremat bona part del prestigi (immerescut com era: … per una abraçada o per brandar una sandàlia!) També ha donat a Artur Mas una aura de dignitat i autoritat que podrien arribar a ser decisives en certes situacions futures que ja em puc afigurar. Jo, que li tinc una gran admiració com a home d’estat (i com a persona, per diferents motius particulars), crec que ell serà determinant per a la independència de Catalunya. No sé per què, fa anys que me’l crec i que hi confio més que en qualsevol altre polític d’aquest país. I doncs, si ell ha triat en Carles Puigdemont com a nou president, estic ben segura que aquest ho farà més que bé fins que arribi l’hora de tornar a tenir Mas al capdavant. Almenys jo, que n’estic una mica encaterinada de sempre –ja ho confesso–, ho voldria així 🙂

    Liked by 1 person

  2. La data no ha de ser una cotilla, diu el president amb raó. Però no la invalida, diem alguns. Cal posar-la com a referència. I tenir en compte també, com fa tu en el bloc, que en moltes empreses aquestes dates es compleixen molt poques vegades. M’ha semblat molt bona aquesta al·lusió al món empresarial perquè es tracta d’un fet molt freqüent i el tenir-la present ens obliga a tocar de peus a terra.
    Vull afegir una idea que ha estat molt comentada. La jugada del president Mas ha estat mestra. El seu sacrifici és injust, evidentment, però la sortida era del tot inimaginable i ha estat d’un sagacitat excepcional.

    Liked by 2 people

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s